Ayser-Kazım Eren Ortaokulu açıldı

Muğla’da 'Eğitime Yüzde 100 Destek' kampanyası çerçevesinde Ocak ayında protokolü imzalanan Bozüyük Ayser-Kazım Eren Ortaokulu 75 günde tamamlanarak eğitim ve öğretime başladı. Ortaokulun açılışı vali Fatih Şahin ve...

Ayser-Kazım Eren Ortaokulu açıldı

Muğla’da 'Eğitime Yüzde 100 Destek' kampanyası çerçevesinde Ocak ayında protokolü imzalanan Bozüyük Ayser-Kazım Eren Ortaokulu 75 günde tamamlanarak eğitim ve öğretime başladı. Ortaokulun açılışı vali Fatih Şahin ve hayırsever Ayfer Eren tarafından yapıldı.

Bozüyük Ayser-Kazım Eren Ortaokul açılış törenine Vali Fatih Şahin, CHP Milletvekili Nurettin Demir, Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, İl Genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar, Yatağan, Bozüyük, Bozarmut, Bayır, Kafaca Belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan hayırsever Ayser Eren, kısa süre içinde ortaokulun eğitim ve öğretime açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel, okulun 75 gün gibi kısa bir süre içinde tamamlanarak eğitim ve öğretime açıldığını belirterek, “Bozüyük tarihi ile doğası ile önemli bir yerleşim birimi. Geçmişte Bozüyük’te 4 muallimhane ve 8 medrese vardı. Yani Bozüyük bir eğitim üssü. Bozüyük’ten siyaset, işadamı ve bilim dünyasına çok sayıda insan yetişti. Açılışını yapacağımız bu okulumuzdan da vatana ve millete hayırlı evlatların yetişmesini diliyorum” dedi.

Vali Fatih Şahin ise eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde en kısa sürede tamamlanan okulun Bozüyük Ayser-Kazım Eren ortaokulu olduğunu belirterek, “Ocak ayında hayırsever ailemizle bir protokol imzalamıştık. Bu kadar kısa sürede bunun gerçekleşmesini görmek büyük bir mutluluk. Eğitim döneminin başında böyle bir binanın hazırlanması çok önemli bir başarı. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Temennimiz bu okulda yetişen çocuklarımızın ülkesini seven her yönü ile iyi yetişmiş her yönü ile en üst düzeyde bilgilere sahip hem ülkesinde hem dünyaya en üst düzeyde fayda getirecek kişiler olarak yetişmeleridir” dedi.

Yaklaşık 500 bin TL’ye malolan Bozüyük Ayser -Kazım Eren Ortaokulu 8 derslikli ve 150 öğrenci kapasiteli. Okulun yapımında engelli öğrenciler de düşünülerek engelli rampaları da yapıldı.

Bu haber toplam 145 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.