Aynı yerde 3. Cinayet

Fethiye ilçesine beyaz eşya ve mobilya satmaya gelen Gölhisarlı mobilyacının gece saatlerinde aracının önü kesildi. İşadamı kesici bir aletle öldürüldü.İddiaya göre, haftanın iki günü Gölhisar’dan 15 HK 080 plakalı...

Aynı yerde 3. Cinayet

Fethiye ilçesine beyaz eşya ve mobilya satmaya gelen Gölhisarlı mobilyacının gece saatlerinde aracının önü kesildi. İşadamı kesici bir aletle öldürüldü.

İddiaya göre, haftanın iki günü Gölhisar’dan 15 HK 080 plakalı kapalı kasa kamyoneti ile Fethiye ve köylerine beyaz eşya ve mobilya satmaya gelen evli 4 çocuk babası Ali Süslü (54) gece geç saatlerde Gölhisar’a geri dönerken Fethiye-Antalya karayolunun 30. kilometresinde kimliği meçhul kişi ya da kişiler tarafından kamyonetinin önü kesilerek kesici bir aletle öldürüldü. Gece saat 01.30 sıralarında bir aracın camı kırık vaziyette ve yolun bir kısmını kapatması sebebiyle yoldan geçen bir sürücü Kemer Beldesinde yol kontrolü yapan Bölge Trafik Ekiplerine aracın trafiği tehlikeye düşürdüğünü bildirince Trafik polisleri hemen bu aracın bulunduğu yere gitti. Sürücünün araç içinde kanlar içinde yattığını gören trafik polisleri durumu hemen jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri araca yaklaşık 4 metre uzakta bir tabanca bulurken aracın her iki kapısının dış kısmının kanlar içinde olduğunu gördü. Olaya Fethiye Cumhuriyet Savcılığı ile Kemer Jandarma Karakol Komutanlığı el koydu. Fethiye İlçe Jandarma komutanı Jandarma binbaşı Faruk Akıncı’da cinayetin olduğu yerde incelemelerde bulundu. Jandarma olay yeri inceleme ekibi saatlerce kamyonet üzerinde parmak izi ve delil aradı. Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından Ali Süslü’nün cesedi Fethiye Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Olay yeri inceleme ekibi tabancanın yanı sıra diğer delil ve parmak izlerini bir bir toplarken çevrede ayak izi ve katil ya da katillere ait delil aradı.

Çok sevilen birisiydi

Jandarmanın ulaştığı Ali Süslü’nün Fethiye ve Gölhisar’daki yakınları olayı haber alır almaz cinayet mahalline geldiler. Kardeşi Mustafa Bozkurt sinir krizi geçirince Ambulansla Fethiye Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Burdur’un Gölhisar ilçesinin sevilen simalarından olduğu öğrenilen Ali Süslü’nün “Gölhisar Süsler” mobilyanın sahibi olduğu üç kardeşi ile birlikte 1985 yılından bu yana ticaretle uğraştığı ve Gölhisar’ın  zenginlerinden olduğu kaydedildi.

Ali Süslü’yü tanıyan arkadaşlarından Hasan Özkaçar olayı duyduğunda inanamadığını belirtip haftanın iki günü bazen daha fazla şekilde Fethiye’deki belde ve köylerin semt pazarlarına gelerek beyaz eşya ve mobilya sattığını olay günüde Nif-Arpacık köyünde satış yaptığını Gölhisar’a dönerken de bu olayın meydana geldiğini söyledi. Ali Süslü’nün eşinin kardeşi Mustafa Bozkurt’ta onun her hangi bir husumetinin olmadığını Fethiye’ye gelip satış yaptıktan sonra gece de döndüğünü, çok iyi bir insan olduğunu söyledi.

Soruşturma derinleştiriliyor

Gölhisarlı işadamı Ali Süslü’nün öldürülme sebebi çok yönlü araştırılıyor. Ali Süslü’nün yolunun kesilip hırsızlık amacıyla  öldürüldüğü tahmini üzerinde duruluyor. Her satış sonrası 5 ila 10 bin TL arasında para ile Gölhisar’a döndüğü ileri sürülen Ali Süslü’nün cüzdanı yada çantasının olay anında yanında olup olmadığı araştırılıyor. Ayrıca çok miktarda senetlerini de aracında bulundurduğu yakınları tarafından ileri sürülen Ali Süslü’nün yanında tabanca bulundurmadığı belirtilip olay yerinin çok yakınında bulunan tabancanın kime ait olduğu da araştırılıyor.

Gölhisarlı işadamı Ali Süslü’nün saldırgan ile araç içinde boğuştuğu tahmin edilirken aracın her iki kapı camının kırılmış olması dikkat çekti. Ayrıca sağ kapının ve ön lastiğin yanında iki adet ütü de dikkat çekti.

Daha Önce 2 kamyoncu öldürülmüştü

Gölhisarlı işadamı Ali Süslünün öldürüldüğü yere birkaç kilometre uzakta 12 ağustosta kamyonuyla yük taşıyan Mustafa Borazan(48) av tüfeği ile vurularak öldürüldü. 9 Ekim'de ise Isparta’dan Fethiye’ye yük getiren Osman Sevinç (41) aynı mevkide yine av tüfeğiyle vurularak öldürülmüş halde bulundu.

Cinayetler güvenlik güçlerince araştırılırken, 30 Kasım'da iki olayın meydana geldiği bölgeye yakın Sahil Ceylan Köyü'nde, çoban 56 yaşındaki Hüseyin Orpak'ın yanmış haldeki cesedi bulundu.

Bu iki olayla ilgili olarak Salim O. (35), İsmail Y. (31) Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu olarak yargılanırken iki kişi de tutuksuz olarak yargılanıyor.

Bu haber toplam 178 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.