AYLAR SONRA YAĞMUR YAĞDI

Yaklaşık 2 hafta boyunca orman yangını yaşayan ve olağan üstü kurak kategorisinde yer alan Muğla’ya aylar sonra yağmur yağdı. Kısa sürede etkili olan yağış, bazı vatandaş ve sürücüleri olumsuz etkiledi.Sinem KarakayaMeteroloji...

AYLAR SONRA YAĞMUR YAĞDI

Yaklaşık 2 hafta boyunca orman yangını yaşayan ve olağan üstü kurak kategorisinde yer alan Muğla’ya aylar sonra yağmur yağdı. Kısa sürede etkili olan yağış, bazı vatandaş ve sürücüleri olumsuz etkiledi.

Sinem Karakaya

Meteroloji Bölge Müdürlüğü Muğla’nın iç kesimlerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Temmuz ve Ağustos aylarında yaklaşık 2 hafta boyunca yangın felaketi yaşanan Muğla’da aylar sonra ilk yağmur yağdı. Kısa sürede gök gürültülü sağanak olarak etkili olan yağışlar, kuraklık haritasına göre olağan üstü kurak kategorisinde yer alan Muğla için adeta can suyu oldu.

Yağış esnasında Muğla halkı zor anlar yaşadı, bazı vatandaşlar oldukları yerde mahsur kaldı. Kent genelinde bir anda etkili olan yağmur bazı noktalarda taşkın korkusuna neden oldu. Evlerine gitmek üzereyken yağmura yakalanan vatandaşlar, tentene altlarına sığınması dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

“Muğla çevrelerinde görülen yağışların yarın öğle saatlerinden itibaren Muğla’nın iç kesimlerinde (Köyceğiz, Dalaman, Fethiye ve Seydikemer) kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.