AYKOME ilk toplantısını yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi ilk toplantısını Muğla Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda üyelerin katılımıyla gerçekleştirdi.Muğla Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi(AYKOME)...

AYKOME ilk toplantısını yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi ilk toplantısını Muğla Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda üyelerin katılımıyla gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi(AYKOME) toplantısına Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve üyelerden BOTAŞ İzmir Şube Müdürlüğü, DSİ 213. Şube Müdürlüğü, TEİAŞ Muğla İletim Şebekeleri İşletme ve Bakım Müdürlüğü, Karayolları 26.Şube şefliği, AYDEM Elektrik Dağıtım A.Ş Muğla İl Müdürlüğü, Türk Telekomünikasyon A.Ş. Muğla İl Müdürlüğü, Akmercan Muğla Doğalgaz Dağıtım San.ve Tic.Ltd.Şti yetkilileri katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün başkanlık ettiği AYKOME Genel Kurulu ilk toplantısında; 2014 yılı için alt yapı yatırımları ortak programı yapılmadığından, ortak programa alınmayan alt yapı yatırımları ile gerçek ve tüzel kişilerin münferit kazı izin talepleri ile acil durumlarda ve kazı yapmanın yasak olduğu tarihlerde ruhsat verilmesi iş ve işlemlerinin yürütülmesi için, AYKOME Genel Kurulu aksi yönde karar alana kadar Fen işleri Dairesi Başkanlığı Alt Yapı Koordinasyon Şube Müdürlüğü’ne yetki verilmesi, Menteşe İlçe Belediyesi’nin Kötekli Mahallesi 300 nolu sokak ve bu sokağa bağlı 302, 304, 305, 307, 311 ve 315 nolu sokaklar ile ilgili mevcut yol kotları üzerinde yaklaşık 70 cm’yi bulacak derinlikte yol kotunun indirilmesi işi ve buna bağlı olarak yolda bulunan Aydem, Telekom hatlarının zarar görme ihtimali, kanalizasyon bacalarının, yağmur suyu drenajı rögarlarının tekrar seviyelendirme durumu, Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş.nin Menteşe İlçesi Karamehmet Mahallesi Menteşe Koop. Bölgesindeki enerji ve aydınlatma ihtiyaçlarının karşılanması için yeraltı kablolu elektrik şebekesi tesis edilme işi maddeleri görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, AYKOME Genel Kurulu ilk toplantısında, belediyelerin ve kurul üyesi kuruluşların Muğla’ya daha iyi hizmet etmek için bir arada olduğunu ve bütün katılımcıların fikirlerine ve görüşlerine ihtiyaçları olduğunu söyledi. Başkan Gürün; “Alt Yapı Koordinasyon Merkezi, Muğla’da yatırım yapacak kuruluşların hizmetlerinin birbirleriyle uyumlu, yatırım programlarının birbirlerine engel olmadan ilerlemesini sağlayacak ve kurumlar Aykome Genel Kurulu’nda ortak kararlar alarak birlikte hareket edebilecekler.” dedi.

Alt Yapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME), Büyükşehir Belediye kanunu 8.maddesine göre İç İşleri Bakanlığı tarafından çıkarılan Koordinasyon Merkezleri yönetmeliği kapsamında hizmet etmek için oluşturuluyor. AYKOME’nin temel dayanak noktasını da bu yönetmelik oluşturuyor.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.