“Aydınlanma Savaşçısı Bahriye Üçok”

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 6 Ekim 1990 yılında öldürülen Bahriye Üçok’un ölümünün 22. yılı sebebiyle bir mesaj yayınladı.Bahriye Üçok’un yaşamını aydınlanma mücadelesine adayan insanlardan birisi olduğunu...

“Aydınlanma Savaşçısı Bahriye Üçok”

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 6 Ekim 1990 yılında öldürülen Bahriye Üçok’un ölümünün 22. yılı sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Bahriye Üçok’un yaşamını aydınlanma mücadelesine adayan insanlardan birisi olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Emparyalist güçlerin ülkemizi bölmek için yıllardır verdikleri savaş hala bitmemiştir.” dedi.

Başkan Gürün sözlerine şöyle devam etti: “Bahriye Üçok toplumumuzun ve cumhuriyet devrimlerimizin temel taşlarından biri olan laikliği savunduğu için katledildi. Kadınların; bağımlılıktan, cehaletten ve sömürüden kurtulması için mücadele verdi. Bahriye Üçok ve katledilen birçok aydınımız artık aramızda değil ama onlar düşünceleriyle ve mücadeleleriyle yaşıyor ve yaşamaya devam edecekler. Atatürk devrimlerine, laikliğe sonuna kadar bağlı olan aydınlarımızı saygıyla anıyoruz.”

Bu haber toplam 163 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.