AYDEMİR, BARO BAŞKANLIĞINA ADAY

Coronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan yasaklardan dolayı bir türlü seçime gidemeyen Muğla Barosu, Genel Kurulunu 26 Haziran Cumartesi günü yapacak. Muğla Barosu Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Av. Emine Yenilmez...

AYDEMİR, BARO BAŞKANLIĞINA ADAY

Coronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan yasaklardan dolayı bir türlü seçime gidemeyen Muğla Barosu, Genel Kurulunu 26 Haziran Cumartesi günü yapacak. Muğla Barosu Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Av. Emine Yenilmez Aydemir, “2004 yılından bu yana büyük bir onur ve gururla üyesi bulunduğum Muğla Barosu Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum” dedi.

Sinem Karakaya

26 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Muğla Barosu Genel Kurulu öncesi adaylar belli oluyor. Avukat Emine Yenilmez Aydemir, genel kurul öncesi Baro Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Av. Aydemir, “2004 yılından bu yana büyük bir onur ve gururla üyesi bulunduğum Muğla Barosu Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum” dedi.

“ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

Aydemir, açıklamasında şunları söyledi:

“Barolarımız üzerinden mesleğimize saldırının had safhada olduğu, hukukun üstünlüğü ilkesinin çiğnendiği, yargı bağımsızlığı, tarafsızlığı ve adil yargılanma hakkının hiçe sayıldığı, Çoklu Baronun dayatıldığı, avukatların disiplin yönünden Adalet Bakanlığına bağlanmasının gündeme taşındığı, Türkiye'nin taraf olduğu ve iç hukukumuzda yürürlükte olan İstanbul Sözleşmesi gibi sözleşmelerde yer alan, öncelikle kadınlarin hak ve özgürlüklerini korumaya alan düzenlemelerin ortadan kaldırılmasının tartışmaya açıldığı, avukatın mesleği gereği vekillik sıfatı göz ardı edilerek hedef alınmaya çalışıldığı zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu zorlu sürecin en acı tarafı ne yazık ki, söylem ve eylemleri ile etkin mücadele vermesini beklediğimiz Türkiye Barolar Birliğinin sorunlarımıza çözüm bulmak yerine meslektaşlarının karşısında yer aldığına tanıklık etmek olmuştur.”

“AVUKATIN BAROSUNUN GÜCÜNÜ YANINDA HİSSETTİĞİ YÖNETİM ANLAYIŞI İLE TEMSİL EDECEĞİZ”

Av. Aydemir, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Avukatlar, savunma görevini yerine getirmekle birlikte hukukun üstünlüğü, demokrasinin gerçek anlamda hayata geçirilmesi, insan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin savunucusu olmak, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, temel hak ve özgürlüklerin tam anlamı ile içselleştirilmesi noktasında topluma önderlik etmek ve bunun mücadelesini vermek zorundadırlar. Gerek mesleki gerekse toplumsal olarak görev ve sorumluluğumun bilinci ile ülkemizin en saygın Barolarından biri olan Muğla Barosunu, katılımcı, yerinden yönetim ve çözüm odaklı çalışma anlayışını benimseyen, güçlü delegasyon yapısına sahip, tüm yönetim kadrosu, iç ve dış komisyonları aktif çalışan, teknolojiden her anlamda faydalanan, dinamik, her anlamda avukatın Barosunun gücünü yanında hissettiği yönetim anlayışı ile temsil etmek üzere Muğla Baro Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum.”

Bu haber toplam 253 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.