Avukatlardan işyeri baskınına tepki

Muğla Barosu Bodrum Temsilciliği üyesi bir grup avukat, ilçede görev yapan avukat arkadaşlarının iş yerinde saldırıya uğramasına tepki gösterdi.3 Aralık’da ofisinde görevi başında fiili saldırıya uğrayan avukat Emine Yenilmez'e...

Avukatlardan işyeri baskınına tepki

Muğla Barosu Bodrum Temsilciliği üyesi bir grup avukat, ilçede görev yapan avukat arkadaşlarının iş yerinde saldırıya uğramasına tepki gösterdi.

3 Aralık’da ofisinde görevi başında fiili saldırıya uğrayan avukat Emine Yenilmez'e destek veren meslektaşları Bodrum Adliye binası önünde toplanarak basın açıklamasında bulundu.

Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Cavidan Karaöz Özyiğit, meslektaşının ofisinde fiili saldırıya uğradığını belirterek “Bir hukuk mahkemesinin sonucunda fail bir miktar para ödemek ile sorunlu kılınmıştır. Alacak artık mahkeme kararına bağlanmış olup ispatı çekişmek olmaktan çıkmıştır. Meslektaşımızda avukatlık görevi gereği kendisine icra emri göndermiştir. Bunun üzerine faili tarafından ofisine görüşmek bahanesi ile gelinmiş ve eşyaları parçalanarak üzerine yürünmüştür. Meslektaşımız ise tehditler karşısında soğukkanlılığını koruyarak şahsı dışarıya atmıştır. Avukatlar hiçbir hukuki sorunun tarafı değildir. Bizler savunmanın kutsallığına inanarak müvekkillerimizin haklarını koruruz. Bize göre avukatın kendi ofisinde neden ne olursa olsun saldırıya uğrayıp tehdit edilmesinin hiçbir affedilir yanı yoktur. Son yıllarda buna benzer olaylar artmış ve artmaktadır. Ancak avukatların yaşam hak ve özgürlüklerine müdahale edilmesi sessiz kalınacak bir konu değildir”dedi.

Saldırıya uğrayan avukat Emine Yenilmez ise, Dursun A. isimli bir şahsın kendini aradığını anımsatarak, "Beni arayan bir vatandaş borçlulardan birinin olduğunu söyleyerek ofisime gelmek istedi. Bende kabul ettim ve 10 dakika içinde geldi. Ofisime gelerek beni tehdit etti ve bağırmaya başladı. Ben çok sakin konuşmaya başladım borçlu olduğu için. Akabinde tam kapıdan çıkarken kapıya sertçe vurdu ve bende sakin olması gerektiğini söyledim, bunun üzerine geri dönerek bilgisayarımı yumrukladı. Masa üzerinde bulunan kalemleri ve kağıtları üzerime attı. Bende çok korktum ve camı açarak yardım edin diye bağırdım. Daha sonra sakin bir şekilde saldırgan şahısa sizi telefonla alacaklı kişiyle görüştüreyim diyerek şahsı dışarı çıkardım ve kaçtım. Oda kaçtı ve şuan yakalandı” ifadesinde bulundu.

Yapılan basın açıklamasının ardından avukatlar meslektaşlarının her zaman yanında olacaklarını belirterek alkışlarla basın açıklamasına son verdi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.