“Avukatlara yapılan kabul edilemez”

Muğla Borusu Başkanvekili Leyla Bişen, Soma Faciasını araştırmak isteyen ve faciada ölen işçilerin ailelerine destek olmak isteyen avukatların kelepçelenerek gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi.Soma’daki maden faciasında...

“Avukatlara yapılan kabul edilemez”

Muğla Borusu Başkanvekili Leyla Bişen, Soma Faciasını araştırmak isteyen ve faciada ölen işçilerin ailelerine destek olmak isteyen avukatların kelepçelenerek gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi.

Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine destek olmak isteyen ve olayı araştırmak isteyen avukatların kelepçelenerek gözaltına alınmasına ülke genelinde ve Muğla’da tepki gösterildi.

Muğla Barosu Başkanvekili Leyla Bişen, bir açıklama yaparak, avukatlara yapılanların kabul edilemez olduğunu vurguladı. Bişen; “Soma’da bir facia yaşanmıştır. Tüm olayların olduğu gibi bu olayında bir takım hukuki yönleri bulunmaktadır.Olayın hukuki kısmı ve insanı yönü anlamında  avukatlar Soma’da  her türlü hukuki desteği vermek için hazır bulunmakta , vatandaşın yardımına koşmaktadır. Buna karşın siyasi iktidar ne yapmaktadır. Amacı sadece hukuki destek vermek olan ve orada kamu hizmeti yapmaya çalışan avukatlar, avukatlık yasasına aykırı bir biçimde arkadan kelepçelenerek gözaltına alınmaktadır. Ülkenin neresinde ve ne şartlar altında olursa olsun bir avukata yapılan hareket tüm avukatlara yapılmış demektir. “dedi.

“Avukatlara karşı olumsuz tavır sergileniyor”

İktidarın avukatlara yönelik olumsuz tavırlar sergilediğine dikkat çeken Leyla Bişen; “Siyasi iktidar her fırsatta özellikle avukatlara yönelik olumsuz tavır sergilemektedir. Neden? Çünkü avukatlar ve Barolar her zaman vatandaşın yanındadır. Tüm bu insan onuruna ve mesleğimize karşı saldırı olarak kabul ettiğimiz hareketler bir sindirme, yıldırma eylemidir. Ama buradan bir kez daha haykırıyor ve tekrarlıyoruz ki avukatları yıldıramazsınız. Bizler her zaman haklının yanındaki onurlu mücadelemize devam edeceğiz. Yapılan  adı ne olursa olsun tüm hukuksuzluklara karşıyız .  Devletin parası var, gücü var, ama vatandaşlarımızın avukatı var. Biz savunmanlarız. Bu seferde Soma’da yaşanan olaylarda ölen işçilerimizin, yaralanan işçilerimizin ve tüm yurttaki maden işçilerinin, yani tüm işçi sınıfının savunmanlığını yapmaktayız. Yapmaya da devam edeceğiz. “diye konuştu.

“Haklı çıktık”

Özelleştirme ve taşeronlaştırmanın işçilerin yaşam haklarını ellerinden aldığını ileri süren Bişen; şunları kaydetti: “ Baromuz tarafından Manisa barosu ve Manisa Barosu Soma İlçe Temsilciliği ile görüşülmüş Barolar Birliği’ne oluşturulan kriz masasından görev almak istediğimiz bildirilmiştir.

Özelleştirme ve taşeronlaştırma ile işçilerimizin yaşam hakkının ellerinden alındığını, sağlıksız koşullarda çalışmak zorunda bırakıldıklarını ve maalesef sendikalaşma yerine siyasi parti üyeliklerinin iş güvencesi olarak görüldüğünü daha 1 Mayıs ‘ta söylemiştik. Maalesef ki haklı çıktık.

Soma’da yaşanan olaylar ile ilgili olarak yetkililerce tatmin edici açıklamalar yapılamamakta ve akıllardaki soru işaretlerini daha da büyütmektedir. Sosyal medyada dolaşan bazı yazılar hepimizi endişeye ve üzüntüye sokmaktadır. Siyasi iktidar aldığı tavır ve sıkıyönetim tarzı uygulamalar ile bu endişeleri daha da arttırmaktadır. Maalesef devlet bu acı olayda gereken bekaayı gösterememiştir.

Maden şirketi ve denetim görevini yerine getirmeyen yetkililer ilk elden sorumludur. Sosyal devletin görevi sorumluları derhal tespit etmek ve yargının önüne çıkarmaktır. Yine sosyal devlet vatandaşın mağduriyetini derhal gidermek ödev ve sorumluluğundadır.

Muğla Barosu olarak Soma’daki her olayın takipçisi olduğumuzu ve her türlü yardıma hazır olduğumuzu tüm kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Bu haber toplam 466 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.