AVUKATLAR KIZGIN VE KIRGIN

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Muğla Baro Başkan Yardımcısı Leyla Bişen, hukuk ve kendilerini ilgilendiren alanlarda bir çok şeye kırgın ve kızgın olmalarına rağmen umutsuz...

AVUKATLAR KIZGIN VE KIRGIN

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Muğla Baro Başkan Yardımcısı Leyla Bişen, hukuk ve kendilerini ilgilendiren alanlarda bir çok şeye kırgın ve kızgın olmalarına rağmen umutsuz olmadıklarını da söyledi.

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Muğla Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi. Törene Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş da katılırken, geçirdiği kaza nedeniyle Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan törene katılamadı.

Baro Başkan Yardımcısı Av. Leyla Bişen, “Avukatlar gününü kutluyoruz, kırgınız, kızgınız, üzüntülüyüz ama asla umutsuz değiliz. Bizler tarih boyunca ve halen en kutsal görev olan savunmayı temsil etmeye çalışıyoruz. Kırgınız, bizler kanunda tanımı “Avukatlık kamu hizmeti gören bir serbest meslektir“ demesine rağmen yaklaşık % 42 oranında vergi ödüyoruz. Sakın yanlış anlaşılmasın! bizler devlete vergi ödemekten kaçınmıyoruz. Ancak ailemize ve işimize harcadığımız her kuruşu gider olarak gösterebilmek istiyoruz. Emeklilik haklarımız, asgari ücret tarifemiz, kalemler ve icra dairelerinde yaşadığımız sorunlar; Hakim ve savcı meslektaşlarımızın tutum ve davranışları, barolar birliği ve baroların tüm çabalarına rağmen çözüm bulmayan tüm yetkililere kırgınız” dedi.

Kızgınlıklarının tepeden inme yasa hazırlayan, bir gecede torba yasalarla tüm vatandaşın hukukunu değiştiren yasama organına olduğunu belirten Bişen, “Yasa yapmak teknik bir iştir. Ben yaptım oldu şeklinde yasa yapılamaz. Hukuk evrensel bir bilim olup tüm yasaların tek amacı insan hak ve özgürlüklerini korumaktır. Her çıkarılan torba yasa ile biraz daha temel hak ve özgürlüklerden uzaklaşılmasına kızgınız. Yıllardır tüm barolar yürütmenin, yargı üzerindeki vesayetinin kalkması gerektiğini anlattılar. Yargı bağımsızlığı için çok büyük mücadeleler verdiler ve hala vermektedirler. Adli kolluğun valiliğe bağlanması yönünde yapılan çalışmalar asla kabul edilemez. Böyle bir durum direk kuvvetler ayrılığı ilkesine aykırıdır. Evet kırgınız, kızgınız, üzgünüz ama asla umutsuz değiliz. Umudumuzu mesleğimizin bize verdiği güçten alıyoruz. Biz avukatlar hukukun üstünlüğüne inanmış ve hukukun üstünlüğüne ant içmiş bir meslek grubuyuz. Andımıza sonuna kadar sadığız. Biliniz ki, biz avukatlar olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de, kuvvetler ayrılığına, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne olan inancımızla Yaşamın her alanında hukuk mücadelemizi bırakmayacağız” dedi.

Bu haber toplam 147 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.