Avar: Türkiye üzerinde operasyon yapılıyor

Araştırmacı Gazeteci-Yazar ve Televizyoncu Yapımcısı Banu Avar Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yaptığı konuşmasında, “Türk halkı televizyon dizileri ve bir takım yarışmalarla uyutulmaya çalışılıyor”...

Avar: Türkiye üzerinde operasyon yapılıyor

Araştırmacı Gazeteci-Yazar ve Televizyoncu Yapımcısı Banu Avar Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde yaptığı konuşmasında, “Türk halkı televizyon dizileri ve bir takım yarışmalarla uyutulmaya çalışılıyor” dedi.

Araştırmacı Gazeteci-Yazar ve Televizyoncu Yapımcısı Banu Avar ile Türkiye Su Meclisi Sözcüsü Torosların Bekçisi Pervin Çoban Savran, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Menteşe Belediyesi’nin davetlisi olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde “Türk Kadını ve Milli İrade Konulu” konferans verdiler.

Konferansa Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkan Vekili Leyla Ersöz, Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcıları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferans öncesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Menteşe Belediyesi ve Muğla Fotoğraf ve Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen “Kadın” konulu Karma fotoğraf sergisini gezdiler.

Sergi sonrası konferansta Menteşeliler ile bir araya gelen Avar, Türk halkının televizyon dizileri ve bir takım yarışmalarla uyutulmaya çalışıldığına dikkat çekti.

Avar “Bu milletin uyanacağı bir noktanın olduğuna inanıyorum. Bizi yıkmaya çalışanlarda en çok bundan korkuyorlar. Bir operasyonun odağındayız. Bu operasyonun odağında Türkçüler, solcular ve dindarlar. Onun için Türkçüler, solcular, gerçek dindarlar bir araya gelme yolunu bulmak zorundalar. Yoksa yok olacağız” dedi.

Avar, “Nasıl ki seneler önce elbirliği ile bu vatan kurtarıldı ise bunu yine yapabiliriz. Yeter ki birlikte olalım. Aramıza nifak sokmalarına izin vermeyelim. Aklımızı başımıza toplamalıyız. Herkes bir platformda bir arada antiemperyalist bir bakışla düşmana karşı ne yapabileceğini düşünmeli. Çünkü bu durumdan çocuklarımız ve torunlarımız nahoş durumlarla karşı karşıya kalabilir. Particilik, şuculuk ve buculuk bir tarafa, ben başka bir şeyden bahsediyorum. Partiler üstü bir duruş, başka türlü bir araya geliş düşünülmeli” şeklinde konuştu.

Konferansta Sarıkeçililer yaşadığı sıkıntılardan bahseden Pervin Çoban Savran ise, “Kültürümüz yok olmasın. Sarıkeçililer yüzyıllardır Toroslar’da develeri, keçileri ve kıl çadırlarıyla göçer bir yaşam sürüyor. Göç yollarını Göksu Nehri ve kolları belirliyor. Bu bizim kültürümüz, hepimizin kültürü. Türkiye’de derelerin özgür akması ve doğadaki tüm varlıkların suyla buluşması için mücadele veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz. Keçiler dua etmezse şu dağlarda ot bitmez. Otlar dua etmezse gökten bir tek damla yağmur düşmez. O yüzden tüm canlılar bizim için birdir” dedi.

Konferans sonrası Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban, Banu Avar’a Plaket ve çiçek takdim etti. Konferansta Pervin Çoban Savran’a plaket ve çiçeğini ise Menteşe Belediye Başkan Vekili Leyla Ersöz verdi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.