Atletler Atatürk için koştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenen Atatürk’e Saygı Gençlik Yol Koşusu yapıldı. Erkekler, Bayanlar ve Veteranlar kategorilerinde yapılan koşuya yaklaşık 300 kişi katıldı.Atatürk’ün...

Atletler Atatürk için koştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenen Atatürk’e Saygı Gençlik Yol Koşusu yapıldı. Erkekler, Bayanlar ve Veteranlar kategorilerinde yapılan koşuya yaklaşık 300 kişi katıldı.

Atatürk’ün ebediyete intikalinin 75’inci yıldönümünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından 21 yıldır düzenlenen ‘Atatürk’e Saygı Gençlik Yol Koşu’su yapıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi M Kapı girişinde verilen start, Muğla Cumhuriyet Meydanında sona erdi. Kadınlar, Erkekler ve Veterenlar olmak üzere üç dalda gerçekleştirilen koşuya toplam 300 atlet katıldı.

Saat 11.00’de bayanlar ve veteranların startı verilirken, 11.15’de de erkekler startı verildi. 8 Üniversite, ferdi ve Muğla’daki orta dereceli okullardan 21’inci Atatürk’e Saygı ve Yol Koşu’na katılım olurken, 6 bin metre gerçekleştirilen bayanlar koşusunda birinciliği Denizli Pamukkale Üniversitesinden Esma Aydemir, ikinciliği ferdi koşucu Duygu Boyan ve üçüncülüğü de Aydın Adnan Menderes Üniversitesinden Fatma Hacıköylü aldı. Erkekler kategorisinde ise 8 metrelik koşu sonunda birinciliği Kütahya Dumlupınar Üniversitesinden Medeni Demir, Aydın Adnan Menderes Üniversitesinden Emrah Akalın ve üçüncülüğü de Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden Abdullah Yıldız elde etti. Veteranlar kategorisinde ise Denizli Pamukkale Üniversitesinden Yavuz Ertekin, ikinciliği Muğla’dan Alişan Azizoğlu ve üçüncülüğü de yine Muğla’dan Ali Topuksak elde etti.

Koşuda bayılan sporcular da oldu. Finiş çizgisine varan Aydın Adnan Menderes Üniversitesinden Derya Kaya isimli bayan yarışçı finiş çizgisinden baygınlık geçirdi. 112 Acil Yardım ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan bayan sporcu daha sonra tedavisine ambulans içinde devam etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Hüseyin Özkan, bu 21’incisi yapılan Atatürk’e Saygı ve Gençlik Yol Koşusu’na 8 Üniversite katıldığını açıkladı. Özkan, “Koşulara Bayanlarda 120 atlet, erkeklerde 160 ve veteranlar kategorisinde ise 20 atlet katıldı. Erkeker 8 bin metre, kızlar ve veterenlar 6 bin metre koştu. Bunların dışında Muğla’daki orta dereceli ve ferdi dallarda da koşulara katılım oldu” dedi.

Koşu’da dereceye girenler ödülleri Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar tarafından verildi. Koşuda birinci gelenlere 476 TL, ikincilere 416, üçüncülere 360 TL para ödülü ile birlikte madalya ve katılım belgesi verildi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.