Atık Yağ Toplama noktaları yenileniyor

Menteşe Belediyesi tarafından atık yağların daha etkin ve kolay toplanabilmesi için oluşturulan atık yağ toplama noktalarındaki eskiyen, deforme olan ve ömrünü tamamlayan atık yağ bidonları temizlik işleri ekipleri tarafından...

Atık Yağ Toplama noktaları yenileniyor

Menteşe Belediyesi tarafından atık yağların daha etkin ve kolay toplanabilmesi için oluşturulan atık yağ toplama noktalarındaki eskiyen, deforme olan ve ömrünü tamamlayan atık yağ bidonları temizlik işleri ekipleri tarafından yenileniyor.

Yapılan yenileme çalışması ile ilgili bilgi veren Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe’nin 5 bölgesinde atık yağ toplama noktası oluşturduklarını ve talebe göre bu noktaların artacağını belirtti. Yenilenen 100 litre hacmindeki bidonlarda biriken yağların doğaya zarar vermesinin engelleneceğini kaydeden Başkan Gümüş, “Menteşe ilçemize bağlı Kışla Parkı, Ahmet Taner Kışlalı Parkı, Mehmet Ağa Kocahavuz Parkı, Kötekli Gençlik Parkı ve TOKİ içerisinde vatandaşlarımızın kolayca ulaşabileceği noktalara yenilenerek monte edilen atık yağ varillerinde biriken yağlar, belirli periyotlarla ekiplerimizce toplanacak ve doğaya zarar vermesi engellenecek. Lavaboya dökülen atık yağların kısa zaman içerisinde boruları tıkama olasılığı olduğunu ve doğaya atılan 1 litre atık yağın 1 milyon litre temiz suyu kullanılamaz hale getirebildiğini unutmayalım. Özellikle ev hanımlarından bu konuya duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.

Başkan Gümüş, 2015 yılı içerisinde atık yağ toplama noktalarındaki bidonlarda toplam 42 ton bitkisel atık yağ toplandığını kaydederek, “Halkımızın bu konudaki hassasiyeti bizi mutlu ediyor. Vatandaşlarımız evlerinde biriktirdikleri atık yağları, atık yağ noktalarındaki bidonlarımıza dökebilir ya da belediyemize de getirerek çalışmaya destek olabilirler” diye konuştu.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.