Atık Yağ getirene sıvı yağ

Marmaris Belediyesi, çevreyi ve insan sağlığını tehdit eden atık yağları toplama kampanyası başlattı. Marmaris Belediyesi ve bir biodizel firması tarafından yapılan kampanyada 5 litre atık yağ getiren Emine Korkmaz'a 1 litre...

Atık Yağ getirene sıvı yağ

Marmaris Belediyesi, çevreyi ve insan sağlığını tehdit eden atık yağları toplama kampanyası başlattı. Marmaris Belediyesi ve bir biodizel firması tarafından yapılan kampanyada 5 litre atık yağ getiren Emine Korkmaz'a 1 litre sıvı yağ hediye edildi.

Kampanyaya Marmaris'te öncü olan Emine Korkmaz, "Basından bu kampanyayı duyduğumda atık yağları toplamaya başladım. 5 litreye ulaştığında da belediyeyi aradım. Sağlığımı korumak için kızartma yağını bir defadan fazla kullanmıyorum. Çevreye zarar vermemek içinde lavaboya boşaltmıyorum. Bundan böyle bu kampanyaya arkadaş ve komşularımın katılması için gönüllü olmaya devam edeceğim" dedi.

Biodizel Firması Muğla Bölge Müdürü Selim Baylav ise, "Sosyal sorumluluk projesi adı altında evlerden bitkisel atık yağların geri dönüşümüyle alakalı 5 litreye 1 litre şeklinde bir kampanya başlattık. Türkiye'de ilk olarak Marmaris'te başlatıyoruz bunu. Marmaris Belediyesi öncelikle doğaya sahip çıktı, 1 milyon metreküp suyu bir litre atık yağ kirletiyor. Bu kampanya ile arıtma tesislerin yükünü alırken, doğayı da koruyoruz. Daha önce Marmaris'te işletmelerden atık yağları topluyorduk ama şimdi evlere de girmek istiyoruz" dedi.

Marmaris'te yaşayan ev hanımlarının projeye destek vermesini isteyen Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Halil Gökovalı da, " Yetkili firma ile yaptığımız anlaşma sonucu bundan sonra 5 litre atık yağ getiren vatandaşlarımıza 1 litre ay çiçek yağı hediye edilecek. Böylece hem doğa korunacak hem de atık yağlar ekonomiye kazandırılacak. Marmaris Belediyesi olarak biz yetkili firma aracılığıyla bundan sonra evlerde biriktirilen atık yağların ekonomiye kazandırılması için okullarda da çocuklara bilinçlendirme çalışması yapacağız. Böylece çocuklar anne babalarına kampanyaya destek olması için rol üstlenecek" diye konuştu.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.