Atık sorununu santral çözecek

Ülke mermerciliğinin lokomotifi durumunda olan Muğla’daki her geçen gün büyüyen mermer sektörünün atık sorununu Termik Santrali çözecek. YEAŞ Genel Müdürü İ. Hakkı Gül, mermer atıklarını santralın arıtmasında kullanmak...

Atık sorununu santral çözecek

Ülke mermerciliğinin lokomotifi durumunda olan Muğla’daki her geçen gün büyüyen mermer sektörünün atık sorununu Termik Santrali çözecek. YEAŞ Genel Müdürü İ. Hakkı Gül, mermer atıklarını santralın arıtmasında kullanmak için değerlendirmeye hazır olduklarını söyledi.

Muğla’nın Yatağan, Kavaklıdere, Milas İlçeleri ve Muğla Merkez’de faaliyet gösteren Mermer Sektörü  hızla gelişip büyürken en büyük sıkıntı  da çıkan mermer atıklarında yaşanıyor.  Kavaklıdere, Milas,  Muğla Bayır Mahallesinde  atık dökme  sorunu kısmen çözülse de Yatağan’da faaliyet gösteren  mermerciler  Belediyeden ısrarla atık dökme yeri talep ediyor.

Muğla Mermerciler Derneği Başkanı  Abdullah  Koçar, Muğla’da halen 70 ocak, 100 fabrika bulunduğu belirterek; “Sektörde   bay ve bayan olmak üzere 10 bin kişi istihdam ediliyor.  Ancak   fabrikalarda mermer keserken  oluşan filtre ve presten geçen atıklarımızı dökecek yer bulmada büyük sıkıntı yaşıyoruz.”dedi.

Gül: Atıklara talibiz

YEAŞ Genel Müdürü İ. Hakkı Gül,  mermer atıklarını almaya  ücretini de ödemeye hazır olduklarını belirtti. Gül, yaptığı açıklamada; “Bu güne bu konuda talepler olsa da bir mutabakata varılmamıştır. Gelsinler görüşelim. Biz  arıtmada zaten öğütülmüş  taş  kullanıyoruz. Mermercilerde atık dökme sorunu yaşıyor,  bizim ihtiyacımızı karşılarlarsa hem bizim için hem mermer sektörü için  çok hayırlı olur.”diye konuştu.

Muğla Mermerciler Derneği Başkanı  Abdullah  Koçar da; termik santralin ihtiyacını rahatlıkla karşılayacaklarını  en kısa sürede   numune örnekler götürerek YEAŞ Genel Müdürü İ. Hakkı Gül ile görüşeceklerini belirtti. Koçar; “ Bu konuda anlaşma sağlandığı takdire  mermer atıklarının   sanayide  kullanılacak olması bizi mutlu edecektir.” Dedi.

Işık: Kurumlarla görüşmeler sürüyor

Yatağan Belediye Başkanı H. Haşmet Işık atık sorunu ile ilgili kurumlarla görüşmelerin sürdüğü belirterek; “Muğlamıza çok büyük katma değer sağlayan  Mermer sektörünün atıklarını dökmesi için  Kireç Ocağı Mevkiinde çok uygun bir alan var.  Buraya atıkların dökülmesi için  Orman ve Su İşleri Bakanlığı  ve Hazine’ye yazı yazdık.  En kısa sürede bu sorunu çözmek için  çalışmalarımız sürüyor. Atıkların termik santralde değerlendirilmesi bizi de mutlu eder ancak biz her ihtimale karşı bir atık dökme yeri hazırlamak için  çalışacağız.”şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.