Atık sorununu Santral çözecek

Yatağan, Kavaklıdere, Milas ilçeleri ve Muğla Merkez’de faaliyet gösteren Mermer sektörü hızla gelişip büyürken en büyük sıkıntı atık dökme yeri bulmakta  yaşanıyor.  Kavaklıdere, Milas,  Muğla, Bayır...

Atık sorununu Santral çözecek

Yatağan, Kavaklıdere, Milas ilçeleri ve Muğla Merkez’de faaliyet gösteren Mermer sektörü hızla gelişip büyürken en büyük sıkıntı atık dökme yeri bulmakta  yaşanıyor.  Kavaklıdere, Milas,  Muğla, Bayır Mahallesinde atık dökme sorunu kısmen çözülse de Yatağan’da faaliyet gösteren mermerciler yetkililerden ısrarla atık dökme yeri talep ediyor.

Toprak: Atıkları alabiliriz

Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Abdullah Koçar, Kırcı Mermer İşletmecisi H. Hüseyin Mermer ve Ayhan Mermer İşletmecisi Yücel Ayhan ile makamında görüşen, YEAŞ Genel Müdür Yardımcısı Serdar Toprak Mermer atıklarını arıtmada kullanmak için hazır olduklarını ancak önce ortak çalışma yapmak gerektiğini belirtti.  Mermerciler,  katı ve ya öğütülmüş olarak Termik Santralın arıtmada kullandığı her türlü malzemeyi vermeye hazır olduklarını belirttiler.

Toprak; “Bilindiği üzere bu konuda daha önceleri de talepler geldi. Ancak o zaman Devlet malı olduğu için ihale yasaları ve diğer bürokratik sorunlar dolaysıyla bu konuda yol alınamadı. Şimdi bu konuda daha rahatız.  Önce ortak bir çalışma yapalım katı ve ya sıvı olarak bizim ham madde ihtiyacını karşılamanız durumunda mutlaka değerlendirmek istiyoruz.  Yapacağımız ortak çalışma ile ilgili firmalara tahlil yaptırıp hangi tür malzeme bize göre daha verimli olacağına bakarak karar verelim. Böylece mermer sektörünün atık sorununun da büyük bir kısmını çözmüş oluruz”dedi.

100 fabrikanın atıkları ile Termik Santralin ihtiyacını rahatlıkla karşılayacaklarını belirten Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Abdullah Koçar; “Katı taş ve ya testereden çıkan toz halinde, hatta süt halinde her türlü malzemeye istenilen kalitede temin ederiz.  Bu çalışmanın hem Termik Santral için hem mermer sektörü için çok faydalı olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan görüşme sonrası sonra 40 bin tonluk malzeme ile deneme yapılması uygun görüldü.

Yetki Büyükşehir’de

Mermerciler daha sonra Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan ve Belediye Başkanı H. Haşmet Işık’ı da makamında ziyaret ederek  atık dökme sorunun çözülmesini talep ettiler.  Mermerciler,  Büyükşehir Belediyesinin atık dökme yeri  için Bayır Mahallesinde gösterdiği yerin çok mesafeli olduğunu, Yatağan civarında  bir atık dökme yeri talep ettiklerini  anlattılar.

Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan ve Belediye Başkanı H. Haşmet Işık, Muğlamıza çok büyük katma değer sağlayan  Mermer sektörünün atıklarını dökme yeri konusunda  yetkinin Büyükşehir  Belediyesinde olduğunu ancak bu sorunun  Yatağan civarında çözümü için girişimlerde bulunacaklarını ifade ettiler.

Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Abdullah Koçar, gazetemize son olarak yaptığı değerlendirmede; Bu konu bu güne kadar   ciddi anlamda  ele alınmadı.  Serdar  Bey ve teknik personel ile çok olumlu görüşme yaptık. Ben  inanıyorum ki çalışmalar olumlu sonuçlanacak  her iki kesimde çok memnun olacak.   Termik Santral yetkililerine , Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan ve Belediye Başkanı H. Haşmet Işık’a ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz’ dedi.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.