Atık malzemeleri sanata dönüştürdüler

Bodrum Belediyesi ve Çatal Ada Sanat Çevre ve Turizm Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Atık Malzemelerden Sanata Dönüşüm Sergisi-3”, Bodrum Belediyesi Turgutreis Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.5 Haziran...

Atık malzemeleri sanata dönüştürdüler

Bodrum Belediyesi ve Çatal Ada Sanat Çevre ve Turizm Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Atık Malzemelerden Sanata Dönüşüm Sergisi-3”, Bodrum Belediyesi Turgutreis Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Bodrum genelindeki ilköğretim okulu öğrencilerinin, geri dönüşümlü malzemelerden ürettikleri 2 ve 3 boyutlu sanat eserleri, Turgutreis Atatürk Meydanı’nda düzenlenen ödül töreninin ardından Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenmeye başladı.

Aylar öncesinden hazırlıkları yapılan serginin açılışı öncesi kolaj, resim, heykel ve kompozisyon gibi çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, Turgutreis Meydanı’nda düzenlenen törenle verildi. Yarışmada; Berna Özadenç, Esma Nayır, Aytunç Poyraz, Aslı Akalın, Ali Dağoğlu, Meliha Can, Rojbin Dumanlı ve Kayra Güvenin birinci, Ayda Sır Bedel, Yasmin Atalay, Selin Tanbora, Cemile Demir ve Ece İncekulak ikinci, Kosovare İstekli, Kaan Şanlı, Berna Özadenç ve Koray Uras Niseoğlu ise üçüncü oldu. Merve Aygün, Tayfun Berkay, Ekin Seven, Selen Tanbora, Ayşe Elvermez, Ece Melek Karabaş, Zeynep Kaya, Gökçe Eylül Ünlü, Aybüke Korkmaz, Esra Kılıç, Betül Mintemir, Aysima Aydoğan, Rabia Turan ve Buket Bayrak da mansiyon ödülünü aldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Çatal Ada Sanat Çevre ve Turizm Derneği Üyesi Neriman Sarıbaş, “Sanat, dönemin ruhunu anlamak için iyi bir yoldur. İster şimdi moda oldu, deyin; ister sorumluluk bilinciyle yapılıyor, deyin ama her ne olursa olsun; atık malzemelerle yapılan sanat, hem yaratıcılığı körüklüyor, hem de bir şeylerin değerlendirilmesini, insanlara geri dönüşüm konusunda etki edilmesini sağlıyor” dedi.

Çocukların, çevre kirliliği ve çözümleriyle ilgili bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğe sanatseverler de ilgi gösterdi. Bodrum’un Turgutreis Bölgesindeki ilk ve ortaokul öğrencilerinin eserlerinin sergilendiği etkinliğe Bodrum Belediye Meclisi Üyeleri de katıldı. Katılımcılar, meydanda düzenlenen ödül töreninin ardından Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür Merkezi’ndeki sergiyi gezdi. Sergi sırasında ayrıca öğrenciler için yağlı boya workshop etkinliği de gerçekleştirildi.

Sergi, 05-15 Haziran 2014 tarihleri arasında hafta içi 10.00-20.00, Cumartesi günleri ise 10.00- 17.00 saatleri arasında görülebilecek.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.