Atık maddelerden çevre defilesi

Miniklerin, mavi kapak, poşet, gazete ve bulaşık bezi gibi atık malzemelerden hazırladığı kostümler büyük ilgi gördü. Defilede en büyük ilgiyi ise mavi kapaklardan yapılmış kıyafet ile Türk bayraklı elbise ve çanta gördü.Fethiye’deki...

Atık maddelerden çevre defilesi

Miniklerin, mavi kapak, poşet, gazete ve bulaşık bezi gibi atık malzemelerden hazırladığı kostümler büyük ilgi gördü. Defilede en büyük ilgiyi ise mavi kapaklardan yapılmış kıyafet ile Türk bayraklı elbise ve çanta gördü.

Fethiye’deki çeşitli ilkokullardan miniklerin, mavi kapak, cd, poşet, gazete ve bulaşık bezi gibi atık malzemelerden hazırladıkları kostümleri tanıttığı defile yoğun ilgi gördü. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan defile de miniklerin atık maddelerden yaptıkları giysilerle kırmızı halıda yürüyüşleri sık sık alkış aldı. Bazı turistlerinde izlediği defile de jüri üyeliklerini belediye çevre müdürü Hatice Server Kabak, FETAV Müdürü Dilek Dinçer ve Çevre teknikeri Seda Soydemir yaparken minikler podyumda yürürken aileleri de fotoğraf çekmek için yarıştılar. Defile de 1.’liği Menteşeoğlu İlkokulundan Türk Bayraklı kıyafeti ile Belinay Akyol, 2.’liği aynı okuldan mavi kapaklardan yapılmış elbisesi ile Simge Özkan 3.’lüğü de Yanıklar ilkokulundan poşetlerden yapılmış kızıl dereli kıyafeti ile Ege Aygün kazandı.

Çeşitli ilkokullardan 20 öğrencinin katıldığı defilede mansiyon ödülü de Mini akademiden Salyangoz ve arı maya kıyafetlerine verildi. Dereceye giren öğrencilere plaket ve bisikletleri alkışlar arasında sunulurken defile öncesi belediye kültür merkezi çevresine atık lastiklerden düzenleme yapan anne kız ressamlar Alime ve Esra İrtem’e Belediye Kültür Merkezi Müdürü Muammer Şahin tarafından plaket sunuldu.

Bu haber toplam 130 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.