Ateş-i Aşk Yolcuları sahnelendi

1185-1248 yılları arasında yaşayan İran’lı Azerbaycan Türk’ü İslam alimi ve mutasavvıf Şems-i Tebrizi ve 1207-1273 yılları arasında yaşayan Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin yaşam hikâyesinin ele alındığı ‘Ateş-i Aşk...

Ateş-i Aşk Yolcuları sahnelendi

1185-1248 yılları arasında yaşayan İran’lı Azerbaycan Türk’ü İslam alimi ve mutasavvıf Şems-i Tebrizi ve 1207-1273 yılları arasında yaşayan Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin yaşam hikâyesinin ele alındığı ‘Ateş-i Aşk Yolcuları’ adlı oyun Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi A salonunda sahnelendi. Oyunu Vali Amir Çiçek, Rektör Mansur Harmandar Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, vatandaşlar ve öğrenciler izledi.

Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitimi Derneğince sahnelenen oyun iki bölümden oluştu. Yaklaşık 2 saat süren ilahi aşk ve birliktelik temel vurgusunun yapıldığı oyun izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Oyunun sonunda oyuncuları kutlayan Vali amir Çiçek, oyunu izlemeye gelen çok sayıda gencin bulunmasının Türkiye’nin geleceğinin emin ellerde olduğunu söyledi. Vali Çiçek, “Gençlerimizin oyuna ilgisi beni çok memnun etti. Bu gençlik olduğu sürece geleceğimiz de emin ellerde demektedir. Milli ve manevi değerlerimizle biz varız, var olmaya devam edeceğiz. Mevlana gibi bir değerimizi gençlerimizle bir kez daha buluşturduğu için Gençlik ve Spor Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Yönetmen Mehmet Tahir İkiler, Muğla'da gördükleri ilgiden memnun olduklarını ifade ederek, izleyenlere teşekkür etti. Vali Çiçek, oyun sonunda yönetmen Tahir İkiler'e teşekkür ederek çiçek verdi.

Bu haber toplam 125 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.