Atatürk’ün Valisi M. Recai Güreli

Atatürk’ün Valisi M. Recai Güreli Anma etkinliği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.Tiyatro ve resim sergisinin düzenlendiği geceye, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Belediye Başkanı...

Atatürk’ün Valisi M. Recai Güreli

Atatürk’ün Valisi M. Recai Güreli Anma etkinliği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.Tiyatro ve resim sergisinin düzenlendiği geceye, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, çok sayıda davetli katıldı.

Muğla Belediyesi’nin desteklediği, eski Muğla Belediye Başkan yardımcısı Selahattin Sapmaz’ın yazdığı oyunun yönetmenliğini Mehmet Topbaş ve Levent Tura, sanat yönetmenliğini de Sadettin Özbek  yaptı. Atatürk’ün Valisi M.Recai Güreli Anma etkinliği tiyatro oyununu Musander ve Hayal Hane 2 sahneledi.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Atatürk’ün Valisi M. Recai Güreli Anma etkinliğinde, sahnedeki oyuncuları ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Gürün; “ Muğla’ya hizmet etmiş çok değerli bir valimizin tiyatrolaştırılmış eserini sergilediler. Muğlalı kendisine hizmet edeni hiçbir zaman unutmaz, gönlünde, sohbetinde daima yaşatır. Ne güzel bir tesadüf ki, yeni valimiz Muğla’da göreve başlayalı 6 gün oldu ve bu tiyatroyu birlikte izledik. Sayın valimize de Muğla’daki hizmetlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer; “Tiyatroyu izlerken Muğla’ya hizmet etmiş değerli valimizi hayırla ve rahmetle andık. Bu eserde izlediğimiz sadece bir valinin hayatından kesitler değil, tırnaklarıyla vatan bildiği coğrafyadan sökülmek isterken bu topraklara tutunan, sonrasında da var olma mücadelesi veren büyük bir milletin öyküsüydü. Kuşkusuz saygı değer valimizi aziz hatırasıyla bugünlere taşıyan onun yüreği ve arkasındaki milletin varlığıydı.” dedi.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.