ATA’nın Marmaris’e gelişi kutlandı

Atatürk'ün Marmaris'e gelişinin 78. yılı düzenlenen törenle Marmaris'te coşkuyla kutlandı.Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından sayı duruşunda bulunulup İstiklal...

ATA’nın Marmaris’e gelişi kutlandı

Atatürk'ün Marmaris'e gelişinin 78. yılı düzenlenen törenle Marmaris'te coşkuyla kutlandı.

Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından sayı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Törene Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Aksaz Deniz Üs Komutanı Deniz Kıdemli Albay Levent Ateş, siyasi parti temsilcileri, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yerel tarih araştırmacısı Erol Uysal, günlük anlam ve önemini belirten konuşmasında Atatürk'ün ilk olarak 30 Ocak 1933 tarihinde vapurla Marmaris'e geldiğini ancak olumsuz hava koşulları dolayısıyla fazla kalamadığını söyledi. İkinci ziyaretin ise yaklaşık 2 yıl sonra 23 Şubat 1935'te gerçekleştiğini anlatan Uysal, Atatürk'ün doktorların tavsiyesi üzerinde karaya inmediğini ve konuklarını Ege vapurunda ağırlayarak birlikte yemek yediklerini ifade etti. Marmaris Beldiyesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının girişimleri üzerine bu ziyaretin ilk defa 78 yıl sonra resmi törenle kutlandığına işaret eden Uysal, bu durumun Marmarisliler için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu bildirdi.

Konuşmanın ardından Atatürk'ün Marmaris'e gelişi temsili olarak canlandırıldı. Büyük bir Türk Bayrağı ve Atatürk maketi bulunan yat, sirenler çalarak kıyıya yanaştı. Halk oyunları gösterisi, çalınan marşlar ve vatandaşların alkışları arasında Atatürk temsili olarak karşılandı.

Tören sırasında pankart açan bir şahıs İmralı görüşmelerini protesto etti. Polislerin müdahalesiyle tören alanından uzaklaştırılan şahıs Marmaris Çarşı Polis Merkezi'ne götürüldü. İfadesi alınan şahıs daha sonra serbest bırakıldı.

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Askeri Bandosu'nun seslendirdiği Atatürk'ün sevdiği şarkı ve marşların ardından tören sona erdi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.