ATA’nın kıyafetleri Muğla’da sergileniyor

Türki’ye genelinde 2003 yılından bugüne, eğitime destek amacıyla düzenlenen ve Atatürk’ün giydiği kıyafetlerden oluşan “Cumhuriyet Işıkları, Anadolu Efsanesi Türk Yıldızları” 90. Atatürk defilesi Muğla’da yapılacak....

ATA’nın kıyafetleri Muğla’da sergileniyor

Türki’ye genelinde 2003 yılından bugüne, eğitime destek amacıyla düzenlenen ve Atatürk’ün giydiği kıyafetlerden oluşan “Cumhuriyet Işıkları, Anadolu Efsanesi Türk Yıldızları” 90. Atatürk defilesi Muğla’da yapılacak. 2. defa Muğla’da gerçekleştirilecek defile, Cumhuriyet Bayramı kutlama programları içinde, 27 Ekim 2013 tarihinde, Muğla Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak.

Atatürk Kıyafetleri ve Kültürü Araştırma Merkezi Kurucusu Modacı Hüseyin Özkan tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı onayı ile Eğitime ve kültüre yönelik, Atatürk’ün Öğrencilik ve Cumhuriyet döneminde giydiği kıyafetler sergilenecektir.

Defilede Atatürk’ün askeri ve sivil kıyafetlerinin benzerleri erkek mankenler üzerinde, Atatürk’ün Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde giydiği kıyafetlerin çağdaş bayan kıyafetlerine uyarlanmış kıyafetleri, bayan mankenler üzerinde ve günün modellerinin de yer alacağı koleksiyonlar, 90 dakikada kalabalık bir kadro ile ünlü mankenler üzerinde sergilenecektir. 2006 yılında Muğla’da, eğitime destek amaçlı yapılan defileden farklı bir etkinlik olacağı, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı Kız Meslek Liseleri ve Halk Eğitim Merkezlerine bağlı Meslek Kurslarının, özel tasarladıkları kıyafetler de defilede yer alacak.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.