Atanamayan öğretmenler Ankara’da toplanıyor

Muğla Atanamayan Öğretmenler Platformu üyeleri bir basın açıklaması yaparak, yüksek puanlar alarak atanmaya hak kazandıkları halde hala atamalarının yapılmamasına tepki gösterdiler.Platform adına açıklamayı yapan Nilgün...

Atanamayan öğretmenler Ankara’da toplanıyor

Muğla Atanamayan Öğretmenler Platformu üyeleri bir basın açıklaması yaparak, yüksek puanlar alarak atanmaya hak kazandıkları halde hala atamalarının yapılmamasına tepki gösterdiler.

Platform adına açıklamayı yapan Nilgün Baydan; “Ücretli Öğretmenlik’ dediğimiz sistemle 72 bine yakın öğretmen okullarda zor şartlar altında yaklaşık 800-850 TL para karşılığında hiçbir güvencesi olmadan çalışmaktadır. Üstelik çalışan bu kişilerin çoğu üniversitelerin öğretmenlikle alakalı olmayan bölümlerinden mezun olmuş ön lisans veya lisans mezunlarıdır. Hiçbir meslek grubunda buna benzer bir sistem olmamasına rağmen eğitim gibi önemli bir hususta bu uygulamanın olması eğitim sistemine büyük zarar vermektedir. Alan becerisi ve öğretmenlik formasyon bilgisi olmayan bu insanların sınıflarda ne derece iyi bir eğitim vereceklerini kamuoyunun ve velilerin taktirine bırakıyoruz. Bu uygulaman derhal kaldırılıp ‘ücretli öğretmen’ sıfatıyla çalışanların yerine biz kadro bekleyen öğretmenler atanmalıdır.

Binlerce öğretmen atama beklerken, halihazırda üniversitelerin ilgili bölümlerine binlerce alım yapılmaktadır. Bu alımların daha nitelikli hale getirilmesi öncelik verilen konulardan biri olmalıdır.

Biz, bu bahsettiğimiz hususlar nedeniyle şu an yüksek puanla atama bekleyen binlerce öğretmen, sesimizi ve sorunlarımızı daha iyi duyurmak için, ayrıca en önemlisi de şu an yaşadığımız bu mağduriyetin giderilmesi için 14 Mart’ta Ankara’da buluşuyoruz ve toplumun her kesiminden bu buluşmaya destek vermelerini istiyoruz.” Dedi.

Bu haber toplam 149 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.