ATALAY: “SU AYGIRI SUYA DOYMAZ”

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 39 gündür Yatağan Termik Santrali önünde çadırlı eylem yapan maden ve enerji işçilerini ziyaret etti. Eylem süreci hakkında bilgi alan Atalay, “Bu ülkede özel sektörlerin hiç biri zarar...

ATALAY: “SU AYGIRI SUYA DOYMAZ”

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 39 gündür Yatağan Termik Santrali önünde çadırlı eylem yapan maden ve enerji işçilerini ziyaret etti. Eylem süreci hakkında bilgi alan Atalay, “Bu ülkede özel sektörlerin hiç biri zarar eden yeri almaz, iyilerine lafım yok ama büyük bölümü çok affedersiniz ‘su aygırı suya doymaz’ var ya aynen öyle yapanlar” dedi.

Haber Merkezi

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, Muğla’daki termik santralin özelleştirilmesine ilişkin, “Bu santral, bu insanlar ve yöre ile özdeşleşmiş durumda, santrali satarlarsa bu yükün altından kalkamazlar” dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Özelleştirme İdaresi tarafından satışa sunulan Muğla’da termik santraller için 39 gündür Yatağan Termik Santrali önünde çadır içinde eylem yapan santral ve enerji işçilerini ziyaret etti. Ziyarette Maden-İş Genel Başkanı Nurettin Akçul, Genel Maden-İş Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve Türk-İş Başkanlar Kurulu hazır bulundu. Ergün Atalay burada yaptığı konuşmada, Yatağan'ın görmeden birilerine satılmaya kalkıldığı anda bu yükün altında kalınacağını söyledi. Atalay, "Burayı birilerine pazarlamaya kalkarsanız bu yükün altında kalırsınız. Kul da sorar, Allah da sorar. Bu bölge Kemerköylüler, Yeniköylüler ve Yatağanlılar bundan 7-8 sene öncesine kadar zehir kustular. Çoluğu çocuğu bedel ödedi. Evlerini barklarını arsalarını verdiler. Şimdi biraz düzeldi, arıtma oldu, baca sistemi geldi, buralar kâr eden kuruluşlar şimdi gelip 'buraları birilerine verelim' diyorlar. Bu ülkede özel sektörlerin hiç biri zarar eden yeri almaz. Ben oraya gidip de sevap olur diye para harcayayım diye kimse düşünmez. Bakar ki; daha çok nasıl kâr edeyim. İyilerine lafım yok ama büyük bölümü çok affedersiniz su aygırı suya doymaz var ya aynen öyle yapanlar var bu ülkede" diye konuştu.

“BÖYLE BİR DÜNYA VAR MI?”

Özel sektörün yüzde 83'ünde kıdem tazminatı olmadığına dikkat çeken Atalay, "Kamuda bir problem yok, bir de oturmuş işyerlerinde var, onun haricinde yüzde 83'ünde yok. Resmi rakamlara göre taşeronda çalışan 987 bin. Bunun büyük bölümü kamuda devlet çalıştırıyor. Senelik izin yok, öğle yemeği yok, servis yok, hasta olmak da yok, yakının öldü o da yok. Böyle bir dünya var mı ya? Böyle bir dünya dünyanın hiçbir yerinde yok ya. 50 sene 100 sene evvel ABD'de yok böyle bir şey, maalesef bu kölelik düzenini aynen devam ediyor" ifadelerini kullandı.

“EVET DEMEYİZ, KAVGA ETMEYE DEVAM EDERİZ”

"Arpa boyu geriye gidenin karşısında oluruz" diyen Atalay, müktesebatlarla ilgili bir sıkıntılarının olmadığını dile getirdi. Atalay, ne mevcuda ne de geleceğe olumsuz bir şeyin altına imza atmayacaklarını altını çizerek, "Evet demeyiz, kavga etmeye devam ederiz. Bu bölgede Yatağan'ın nüfusu 20 bin. 5 bin çalışanı var hem kamu da hem de özel sektörde. Bu bölgenin tamamı bu kurumla özdeşleşmiş durumda. Bu kurumla akraba, bu kurumla kardeş, bu kurumla amca, bu kurumla ana baba gibi bir şey. Biz bu bölgenin sözcüsü olmaya devam ederiz, biz bu bölgenin gözcüsü olmaya devam ederiz. Sizler çizdiğiniz plan program neticesinde biz buna öncülük yaparız. 15 gündür de bunu yapmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde burada gördüğümüz burada aldıklarımı şimdi burada kanat önderleriyle bir toplantı yapacağız. Bununla ilgili bir yol güzergahı tespit edecekler. O yol güzergahına da şahsım ve Türk-İş Başkanlar Kurulu olarak maddi manevi bizden ne isteniyorsa yapmaya devam ederiz" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.