Atalay: Özelleştirme iptal edilmeli

Yatağan Termik Santrali önündeki Direniş Çadırı’nı ve işçileri ziyaret eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 3 santral, 1 liman ve taşınmazların 5’te 1 fiyatına özelleştirildiğini belirterek, “Yatağan ve Milas’taki...

Atalay: Özelleştirme iptal edilmeli

Yatağan Termik Santrali önündeki Direniş Çadırı’nı ve işçileri ziyaret eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 3 santral, 1 liman ve taşınmazların 5’te 1 fiyatına özelleştirildiğini belirterek, “Yatağan ve Milas’taki termik santrallerinin özelleştirilmesi derhal iptal edilmeli.”dedi

Türk-iş   Genel Başkanı Ergün Atalay,  beraberinde Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, TES-İŞ Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Şahin ve Tes-İş genel merkez yöneticileri ile birlikte Yatağan Termik Santrali önüne kurulan “direniş çadırını” ziyaret etti.  Atalay Yatağan ve Milas’taki Termik santral özelleştirmelerinin   derhal iptal edilmesini istedi.

9 ay içerisinde Yatağan’a ikinci ziyaretini gerçekleştirdiğini ve bu süre içerisinde 41 ilde en azı 500, en büyüğü 1 Mayıs’ta 75 bin kişiye Yatağan’ı anlattığını belirten Atalay, “11 Haziran’da Yatağan işçileri Ankara’da iken Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Kongresi’nde 220 devlet ve 17 devlet başkanının olduğu ortamda Türkiye adına, bütün kitle örgütleri adına konuşmacı bendim ve orada da Soma ile başladım konuşmama Yatağan ile bitirdim” diyerek, Soma’da yaşanan olayın ardından dün Zonguldak’ta da 9 işçinin yeraltında mahsur kaldığını hatırlatan Atalay, “Zonguldak’ta özel bir ocakta ihaleyi alan taşeron ikinci bir taşerona ocağı veriyor ve dün akşam 13 saat yerin 20 metre altında 9 kardeşimiz mahsur kaldı. Gece yarısı sağ salim kurtuldular. Soma’da 301 canımızı kaybettik. Bu iş kazası değil iş cinayetiydi. O gün kamuoyunda zaman zaman patronu, hükümeti, ihaleyi alanı vereni bıraktılar sendikaları konuştular. Bugün yine tekrarlamak istiyorum. Dün Zonguldak’ta 9 kişi ölseydi bugün Türkiye’de birinci haber olurdu” diye konuştu.

5’te 1fiyatına gitti

Yatağan’da ihaleye verilen rakamın normal fiyatın 5′te biri olduğunu iddia eden Atalay, bölgede 50 yıllık kömür rezervi, devletin devasa arazisi, makine parkı, limanı ve taşınmazları bulunduğunu dile getirdi.

Her dakika Yatağan’daki maden işçileriyle beraber olduğunu vurgulayan Atalay, “Sendikadaki arkadaşlarım benden ne istedilerse harfiyen onu uyguladım. Sendikalar en az 65 ilde Yatağan’ı anlattılar. Bugün buraya sizlerle kucaklaşmak için geldim. Sendikalarınıza itimat edin. Ne zaman bana ihtiyacınız varsa ben oradayım. Kitle örgütleri bizlerle beraber olma mecburiyetinde. Siz birliğinizi beraberliğinizi bozmadığınız sürece biz bu meselede galip geliriz. Çünkü haklıyız.” dedi.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.