Atalarından kalan toprakları geri istiyorlar

Muğla'nın Seydikemer ilçesi Çaltıözü Mahallesi sakinleri, kullanmakta oldukları 90 dönümlük 2-B arazisinin Çaltıözü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından usülsüz olarak satıldığını iddia ederek şikayetçi oldu.Seydikemer’de...

Atalarından kalan toprakları geri istiyorlar

Muğla'nın Seydikemer ilçesi Çaltıözü Mahallesi sakinleri, kullanmakta oldukları 90 dönümlük 2-B arazisinin Çaltıözü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından usülsüz olarak satıldığını iddia ederek şikayetçi oldu.

Seydikemer’de Çaltıözü Mahallesi’nde yaklaşık 50 yıldır kullanılan 90 dönümlük 2-B arazilerinin satıldığı bilgisini alan mahalle sakinleri büyük şok yaşadılar. İddialara göre, Çaltıözü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yönetim kurulu üyeleri, Muğla’nın Büyükşehir olması ve arazinin Büyükşehir Belediyesi’ne kalacağı korkusuyla üyelerinden imzalar toplayarak yerin kooperatife geçmesini sağladı. Bunun ardından üyelerine hiçbir bilgi vermeden, araziyi İstanbul’da bir şirkete satışını gerçekleştirdi. Mahalle sakinleri satışı duymasıyla büyük şok yaşadılar. Mahalle Muhtarı Muhsin Alaşan ve mahalle sakinleri soluğu Mal Müdürlüğü’nde aldılar. Satışın resmi olarak gerçekleştiğini duyunca, şikayet dilekçesi hazırlayan mahalle sakinleri Seydikemer Kaymakamlığı’na dilekçelerini verdi.

Mahalle Muhtarı Muhsin Alaşan, yaptığı açıklamada “Köylümüzün kullanmakta olduğu 90 dönüm araziyi Tarımsal Kredi Kooperatifi yarı sahte yarı gerçek imzalarla kendine aktarmıştır. Daha sonra hiçbir kooperatif üyesinin haberi olmadan, bu yer İstanbul’da bir şirkete satıldığı haberini aldık. Bizim hiçbir şeyden haberimiz yok. Hakkımızın aranmasını istiyoruz. Köyümüzde birçok arazisi olmayan 2-B yer almak isteyenler varken, bu yerin nasıl böyle satıldığına anlam veremiyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağız. Köylülerimiz ayaklanmış durumda” dedi.

Mahalle Sakinleri de bu olayla şok yaşadıklarını ifade ederek, "Kooperatifin usulsüz olarak bunu gerçekleştirdiğini düşünüyoruz. Satılacaksa biz alırdık” diye konuştular.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.