Astsubay cinayetinde itiraf

Bodrum’da emekli astsubayın öldürülmesinin ardından İzmir’de yakalanan iki kardeş cinayeti itiraf ettiler.Bodrum ilçesinde evinde ölü bulunan emekli astsubayın katil zanlısı olarak gözaltına alınan 2 kardeş suçlarını...

Astsubay cinayetinde itiraf

Bodrum’da emekli astsubayın öldürülmesinin ardından İzmir’de yakalanan iki kardeş cinayeti itiraf ettiler.

Bodrum ilçesinde evinde ölü bulunan emekli astsubayın katil zanlısı olarak gözaltına alınan 2 kardeş suçlarını itiraf etti.

Bodrum'un Bitez beldesindeki evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan emekli astsubay Hakan Alp’in telefonunu teknik takibe alan polis ekipleri, cinayet zanlısı 4 kişinin izine İzmir'de rastladı. Alp'e ait olan 48 V 4255 plakalı aracın İzmir'in Eşrefpaşa semtinde olduğu tespit eden polis ekipleri, düzenledikleri operasyonla A.C.K. (16), H.C.Ö. (17), M.G. (24) ve kardeşi M.G'yi (20) gözaltına aldı. Zanlıların evinde ve Alp'e ait araçta yapılan aramalarda cinayetin ardından evden alınan dizüstü bilgisayar, ruhsatlı silah, cep telefonu ve cüzdanı ele geçirildi. İzmir'de gözaltına alınan 4 zanlı, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Zanlılara tepki

A.C.K ve H.C.Ö., ilk ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yaklaşık 9 saat boyunca sorgulanan M.G. ve M.G. isimli kardeşler sorgularında işledikleri cinayeti itiraf etti. Bodrum Adliyesi girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlamayan kardeşler, dayılarının saldırısına uğradı. Öfkeli dayı, "Size hakkımızı helal etmiyoruz. Nasıl böyle bir şey yaptınız? Sizin gibi oğullarımız yok, yeğenlerimiz yok. Nasıl bir cana kıydınız?" diyerek tepki gösterdiler.

Oyalamak için mesajlaşmışlar

Kardeşinin telefonundan gelen şüpheli mesajlarla cinayetin ortaya çıkmasını sağlayan ağabey Hasan Alp, katille mesajlaştığını gazetecilere anlattı. Mesajları gösteren Hasan Alp, "Gece attığı mesajlardan şüphelendim. Bana bu şekilde mesajlar atmazdı. 'Yanına geliyorum' diye yazdım, 'Gelme ben geliyorum. Bunalımdayım' diye cevap geldi. Bir terslik olduğunu anladım. Daha sonra kız kardeşimizin telefonundan mesajlaşmaya devam ettik. Kız kardeşim Hilal Alp, 'Benim doğum tarihim kaç? Söylersen sen olduğuna inanırız' yazdı. Ama daha sonra telefon kapandı. Kız kardeşimizin telefonuna attığı son mesajda 'Sarhoşum' yazıyordu. Adli tıp raporunda sarhoş olmadığı ortaya çıktı" dedi.

Arkadaşları haberi yalanladı

Öldürülen emekli astsubay Hakan Alp ile beraber yıllarca görev yapan arkadaşı emekli astsubay Birol Ahi de, Alp'in eşcinsel olduğu yönündeki habere tepki gösterdi. Haberlerin asılsız olduğunun adli tıp raporuyla da ispatlandığına işaret eden Ahi, şunları söyledi:

"Onu kaybetmenin acısıyla doluyum. Çıkan haberler bizi çok üzdü ve yaraladı. Otopsi raporuna göre bahsedilenlerin hiçbiri doğru değildir. Çünkü Hakan'ın şuan ağzı dili yok ve gasp edildi. Gasp edilip öldürülme nedeni de Aralık ayında bankadan aldığı 107 bin TL para. Zanlılar paranın onda olduğunu düşünerek bu oyunu oynadı. Otopsi raporu elimde. Lütfen 'şok haber' diye geçtikleri o yalan haberi yok etsinler. Sosyal paylaşım sitesine en az bin 500 yorum gelmiştir. Böyle bir insanı karalamayalım. Katillerin arkasında olmayalım. Arkadaşım hunharca 17 bıçak darbesiyle ve işkence edilerek öldürüldü."

Hakan Alp cinayetiyle ilgileri olduğu iddiasıyla mahkemeye sevk edilen 4 zanlının sorgularının devam ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.