Askerlere “Evlilik” eğitimi

Muğla İl Jandarma Komutanlığında vatani görevlerini yapan askerlere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından evlilik öncesi eğitimi verildi.Eğitim açılış programına Vali Yrd. Dr. Mestan Yayman, Aile Ve Sosyal Politikalar...

Askerlere “Evlilik” eğitimi

Muğla İl Jandarma Komutanlığında vatani görevlerini yapan askerlere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından evlilik öncesi eğitimi verildi.

Eğitim açılış programına Vali Yrd. Dr. Mestan Yayman, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Jandarma Eğitim Hareket Şube Müdürü Binbaşı Erol Ürküt katıldı.

Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman konuşmasında, evlenecek fertler bilinçli ve sorumlu bir evlilik yaparlarsa toplumumuzdaki birçok problemin kendiliğinden çözüleceğini, evlilik kurumundaki problemlerin en aza indirilmesi açısından bu eğitimlerin şart olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu konuşmasında; aile eğitimi almış kişilerin, daha sağlıklı bir aile yapısını oluşturacaklarını, sağlıklı ailelerden de sağlıklı, özgüveni gelişmiş çocukların yetişeceğini ve güvenli bir toplumun oluşacağını açıkladı.

Eğitim daha sonra Müdür Yardımcısı Vedat Tunç, Eğiticiler Semra Karaağçlı, Esra Dilek Kadiroğlu, Dr. Hasan Akpınar ve Avukat Rabia Uçar Balaban’ın verdiği, ‘Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri I ve II’, ‘Evlilik ve Sağlık, Hukuk’ konularında eğitim verildi. Eğitime, Muğla’da vatani görevini yapan 104 er katılırken, önümüzdeki günlerde eğitimlerin evlenecek olan çiftlerle irtibat kurularak devam ettirileceği açıklandı.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.