Asker deniz temizledi

Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı personeli tarafından yapılan deniz dibi temizliğinde denizin içinden çuvallar dolusu çöp çıkarıldı. “Denizler bizim; onu koruyup gelecek nesillere temiz bırakmalıyız” sloganıyla...

Asker deniz temizledi

Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı personeli tarafından yapılan deniz dibi temizliğinde denizin içinden çuvallar dolusu çöp çıkarıldı. “Denizler bizim; onu koruyup gelecek nesillere temiz bırakmalıyız” sloganıyla harekete geçen Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı, 8 tüplü 10 tüpsüz olmak üzere 18 personelle deniz dibinde temizlik yaptı.

Temizlik sonrası bir açıklama yapan Datça Hava Radar Mevzi Komutanı Albay Erdal Maviş, “Denizlerimizi gelecek nesillere daha temiz bırakarak onların daha temiz bir denizden yararlanmalarını sağlamak amacıyla biz de katkı yapmak istedik. 18 personelle deniz dibi temizliği yaptık. Çıkan çöpler denizlerimizin ne kadar kirletildiğini daha iyi anladık. Buradan herkese çağrı yapıyorum. Herkes çöpünü denize değil çöp kutularına atsın. Çünkü denizler sadece bize ait değil ve onu gelecek nesillere daha temiz bırakmamız lazım. Bizim deniz dibi temizliği yapmamızda büyük katkı sağlayan ve hiçbir ücret talep etmeyen Datça Diving Dalış Okuluna teşekkür ediyorum” dedi.

Tüm dalış donanımlarını Datça Dalış Okulu sahibi Güler Soysal ve profesyonel dalgıç olan eşi Alfred Schadt tarafından karşılanan dalma ekibi, Datça’nın en güzel koyu olan Taşlık Plajı ve Ilıca Gölü içinde temizlik yaptı.

Denizden çıkan sandalye, şişe, ayakkabı, plastik şişeler ve demir borular gibi çeşitli atıklar çıkarıldı. Çöpleri gören vatandaşlar gördükleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Denizde yapılan temizliğin ardından Datça’da faaliyet gösteren bir pastane deniz temizliği yapan personele çiğ köfte ikram ederek katkı sağladı.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.