Asırlık Destan Çanakkale etkinliği

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü kapsamında, Türk Eğitim Sen Ula İlçe Başkanlığı tarafından  ‘Asırlık Destan Çanakkale’ konulu konferans düzenlendi.Ula Nail...

Asırlık Destan Çanakkale etkinliği

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü kapsamında, Türk Eğitim Sen Ula İlçe Başkanlığı tarafından  ‘Asırlık Destan Çanakkale’ konulu konferans düzenlendi.

Ula Nail Çakırhan Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve ilçe protokolünün yanı sıra vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür Yıldız ve okutman Osman Köse, Çanakkale Zaferi’nin önemi üzerine bir sunum gerçekleştirdiler.

Etkinlikte bir konuşma yapan Türk Eğitim Sen Ula İlçe Başkanı Yakup Kızılkaya, ‘Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.’ dedi.

Aziz Şehitlerimizin ve kahraman Gazilerimizin bizlere bıraktığı bu eşsiz emaneti, Milletçe, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımaya ve korumaya kararlı olduğumuzu vurgulayan Kızılkaya, ‘Türk milletinin birlikte yaşama iradesi, vatan ve bayrak sevgisi Çanakkale'de olduğu gibi tarihin her safhasında bizleri güçlü kılmış ve kılmaya da devam edecektir.’ diye konuştu.

Çanakkale Destanını anlatan türkülerle ve şiirlerle devam eden etkinliğin sonunda, konuyla ilgili sunum gerçekleştiren Doç. Dr. Özgür Yıldız ve okutman Osman Köse’ye  çiçek takdim edildi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.