Aşılamada birinci olan Muğla’da vakalar yüzde 100 arttı

Koronavirüsle mücadele uygulanan aşılamada Türkiye birincisi olan Muğla’da, haftalık vaka sayısı yüzde 100 arttı. Önceki hafta yüz binde 16 olan vaka sayısı, son açıklanan tabloda yüz binde 33’e yükseldi.MİKAİL ZEYBEKSağlık...

Aşılamada birinci olan Muğla’da vakalar yüzde 100 arttı

Koronavirüsle mücadele uygulanan aşılamada Türkiye birincisi olan Muğla’da, haftalık vaka sayısı yüzde 100 arttı. Önceki hafta yüz binde 16 olan vaka sayısı, son açıklanan tabloda yüz binde 33’e yükseldi.

MİKAİL ZEYBEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10-16 Temmuz arası illere göre haftalık vaka sayısını gösteren insidans haritasını yayınladı. Koronavirüs aşısında Türkiye birincisi olan Muğla’da, son yayınlanan haritada haftalık vaka sayısı yüzde 100 arttı. Buna göre Muğla’da, 3-9 Temmuz arası yüz binde 16,69 olan sayı, 10-16 Temmuz arasında yüz binde 33,44’e yükseldi. Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yayınladığı haritaya şu notu düştü: “İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Aşı programını ne kadar kısa sürede tamamlayabilirsek o kadar kısa sürede salgın gündemi dışında kalırız.”

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.