Aşıklar Yolunun ışıklandırılmasını istediler

Muğla Valisi Amir Çiçek, Ula ilçesi Akçapınar mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini dinledi. Vatandaşlar, her iki yanı Okaliptus ağaçları ile donanmış olan ve Aşıklar Yolu olarak bilinen yolun...

Aşıklar Yolunun ışıklandırılmasını istediler

Muğla Valisi Amir Çiçek, Ula ilçesi Akçapınar mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini dinledi. Vatandaşlar, her iki yanı Okaliptus ağaçları ile donanmış olan ve Aşıklar Yolu olarak bilinen yolun ışıklandırılmasını istediler.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Ula’nın mahallelerinde inceleme yaparken, vatandaşların toplu olarak bulunduğu ortamlarda sorun ve sıkıntıları da dinliyor. Akçapınar Mahallesinde Muğla’nın ünlü Akçapınar tostçusunda vatandaşlar ile birlikte tost yiyen Vali Amir Çiçek, Mahalle Muhtarı Şükrü Arslan’dan mahallenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik’in de hazır bulunduğu ziyarette, Vali Amir Çiçek’in mahalleye geldiğini duyan vatandaşlar bir anda etrafını çevrelerken, sıkıntılarını ve yaşadıkları sorunları da anlatma fırsatı buldu. Akçapınar Mahalle Muhtarı Şükrü Arslan, 1938 yılında Vali Recai Güreli tarafından bataklık olması nedeniyle dikilen Okaaliptus ağaçlarının bulunduğu ve geçmişte Muğla-Marmaris Karayolu olarak kullanılan alanın ışıklandırılmasını istedi. Muhtar Arslan, “Bu alan koruma altında. Mahallenin giriş ve çıkışlarında kullanılan bir yol. Son yıllarda özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı vatandaşlar tarafından yürüyüş yolu olarak kullanılıyor. Fakat geceleri karanlık olduğu için vatandaşlarımız bu yolu yaya olarak kullanamıyor. Bu alanın ışıklandırılmasını istiyoruz” dedi.

Vali Amir Çiçek, mahalle sakinlerinin de sorunlarını dinlerken, Okaliptus ağaçlarının bulunduğu ve koruma altında bulunan yol ile ilgili Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nü arayarak bilgi istedi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.