Aşık Veysel türküleriyle anıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’ nın Fethiye’de düzenlediği ‘Aşık Veysel’ i Anma Konseri’nde Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ercan...

Aşık Veysel türküleriyle anıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’ nın Fethiye’de düzenlediği ‘Aşık Veysel’ i Anma Konseri’nde Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ercan Kılkıl sazı ve sözüyle Aşık Veysel’i anlattı.

Fethiye Belediyesi Külütr Merkezi Salonundaki konsere CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu ve türkü severler yer aldı. Salonun bir bölümü boş kalırken Aşık Veysel’in eserleri ilgiyle dinlendi.

Aşık Veysel’ i anma konserinde müzisyen ekiple beraber, barkovizyon eşliğinde Veysel’ in hayat felsefesi, dünyaya bakış açısı 10 eser ile seslendirilerek aktarıldı. Konserin solistliğini yapan Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ercan Kılkıl, eser aralarında, eserlerin çıkış amacı ve Veysel’ in hayatından kesitler, anılar anlatarak seyirciyi adeta bir döneme tanıklık ettirdi. Konserle ilgili açıklama yapan Kılkıl “ Muğla’da halk müziği adına birçok etkinlikte bulunduklarını söyleyerek “böyle bir ustayı sadece Muğla’ da değil ilçelerde de tanıtmak istedik” dedi.

Kılkıl “Bu büyük şahsiyetin daha fazla tanıtılması gerekli. Veysel’in gözlerinin görmemesi, aç kalması gibi özellikleriyle magazinel olarak tanıtılması güzel değil. Bu konserle amacımız diğer özelliklerinin gösterilmesinin istiyoruz. Aşık Veysel’ in daha derinine inilmesi gerek. Kendi köklerimizde ve tınılarımız da olan bu kültürel değerlere sahip çıkmalıyız.” dedi.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.