SAMET DEMİR DAVASI YENİDEN GÖRÜLÜYOR

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kötekli mahallesinde bir eğlence mekânının önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Samet Demir’in (33) öldürülmesi ile ilgili sanıkların yargılandığı karar davasında, Demir’in katil zanlısı tutuklu

SAMET DEMİR DAVASI YENİDEN GÖRÜLÜYOR

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kötekli mahallesinde bir eğlence mekânının önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Samet Demir’in (33) öldürülmesi ile ilgili sanıkların yargılandığı karar davasında, Demir’in katil zanlısı tutuklu sanık Şuayip Kandemir ağırlaştırılmış müebbet cezasına, azmettirme suçundan yargılanan tutuklu sanık Yıldırım İlhan ise müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kötekli mahallesinde bir eğlence mekânının önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Samet Demir’in (33) öldürülmesiyle ilgili Yıldırım İlhan’a verilen müebbet hapis cezasını istinaf mahkemesi; kesin ve inandırıcı delil elde edilmeyerek, kasten öldürmeye azmettirme suçundan mahkûmiyet hükmünün bozulmasına karar verdi.

Avukatlar tarafından bir üst mahkemeye taşınan davada karar bozuldu. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi istinaf mahkemesinde; Sanık Yıldırım İlhan'ın, sanık Şuayip'i, maktulü öldürmeye azmettirdiğine dair bir kısım tanıkların soyut beyanlarından başka kesin ve inandırıcı delil elde edilemeyerek, İlhan'ın atılı suçtan beraatine karar verdi.

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde verilen kararın İstinaf Mahkemesi tarafınca delil yetersizliği nedeniyle bozduğu kararın ardından Muğla 1. Ağır ceza mahkemesinde dava tekrardan görülerek, ilk mahkemede dinlenilmeyen tanıklar dinlenecek.

Bu haber toplam 1699 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.