Artık onun bir kimliği var

Turizmin önemli merkezlerinden Marmaris Hisarönü köyü Değirmenyanı mahallesinde 25 yıldır kimliksiz yaşayan sara hastası ve özürlü Kader Bağı kimliğine kavuştu.27 yıl önce köye yerleşen Bağı ailesinin 25 yaşındaki sara...

Artık onun bir kimliği var

Turizmin önemli merkezlerinden Marmaris Hisarönü köyü Değirmenyanı mahallesinde 25 yıldır kimliksiz yaşayan sara hastası ve özürlü Kader Bağı kimliğine kavuştu.

27 yıl önce köye yerleşen Bağı ailesinin 25 yaşındaki sara hastası kızları Kader’in kimliksiz olması nedeniyle devletin hiçbir sosyal hakkından yararlanamaması nedeniyle tedavisi için ilaç da alınamıyordu.

Gazete ve televizyonlarda çıkan haberlerin ardından Muğla Valiliği Marmaris Kaymakamlığından konu hakkında araştırma yapılmasını istedi. Jandarma tarafından Kader Bağı’nın ailesi ve yakınları ile yapılan görüşmeler sonrası Marmaris Nüfus Müdürlüğü tarafından saklı nüfus kütüğüne kaydedildi. Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt imzası ile yapılan açıklamada, “Marmaris Nüfus Müdürlüğünce Hisarönü köyü Değirmenyanı mahallesinde ikamet eden engelli Kader Bağı isimli şahsın saklı nüfus olduğu tespit edilmiştir. Anne baba arasında evlilik bağı olmadığından bakanlık kanalı ile nüfus kütüğüne tescili yapılabilecektir” denildi.

Sara hastası ve kimliğinin olmaması nedeniyle devletin sosyal haklarından yararlanamayan Kader Bağı’ya geçici kimlik verildi. 1 Ocak 1986 doğum tarihi ile nüfusa kaydedilen Kader Bağı, 25 yaşında kimliğine kavuşurken, aile, kızlarının devletin sosyal haklardan yararlanacak mutluluğunu yaşıyor. Ahşaptan baraka tipi bir evde yaşamını sürdüren Kader'in yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çocuk yuvasından yetişen ve Marmaris'te hayırseverlerden topladığı yardımlarla fakir ve yardıma muhtaç aileleri yardım yapan Yaşar Yiğit (Olumlu Yaşar) ve arkadaşı Ahmet Yılmaz, Kader Bağı’nın evine yatak ve televizyon yardımında bulundu.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.