“Artık çakıl taşı değil eyalet veriyoruz”

Türk Ocakları Muğla Şubesi tarafından düzenlenen “Türkiye Nereye Gidiyor?” konulu konferansta konuşan 21. Yüzyıl Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, AK Parti hükümetinin 10 yıllık icraatları ve son olarak da terör...

“Artık çakıl taşı değil eyalet veriyoruz”

Türk Ocakları Muğla Şubesi tarafından düzenlenen “Türkiye Nereye Gidiyor?” konulu konferansta konuşan 21. Yüzyıl Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, AK Parti hükümetinin 10 yıllık icraatları ve son olarak da terör örgütü ve Öcalan ile yapılan müzakereler, çözüm süreci , yeni anayasa ile Türkiye’nin bölünme noktasına geldiğini söyleyerek, “ Terörle müzakere teslimiyeti getirir öyle de oldu. İstanbul Federal Devletin başkenti, Ankara Türkiye, Diyarbakır da Kürdistan eyaletinin başkenti olacak. Artık çakıl taşı değil eyalet veriyoruz” dedi.

Terör örgütünün çekilme süreci ile ilgili olarak da çarpıcı açıklamalar yapan Özdağ, “ Çekilme süreci öteleniyor. Suriye’nin kuzeyinde pkk kendi devletini kurdu. Çekilme sürecini uzatmak istiyorlar. Esad, Şam’da kaybederse Lazkiye’ye çekilecek. Asıl savaş o zaman çıkacak. PKK o zaman daha çok genişleyecek. İşte bunu bekliyorlar. Şu an için anlaşmayı erken buluyorlar. Öcalan, İmralı’dan çıkmak istiyor ama Kandil acele etmiyor. Kandil böyle bir zamanda çözüm istemiyor. 2014’deki seçimlerin silahların gölgesinde geçmesini istiyorlar. PKK bu süreçten karlı çıkacak”diye konuştu.

Türk Ocağı’nın kuruluşunun 100. Yıl etkinlikleri çerçevesinde Türk Ocağı Muğla Şubesi tarafından düzenlenen “ Türkiye Nereye Gidiyor ?” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan 21. Yüzyıl Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, yeni anayasa çalışmaları, Türkiye’nin bölgedeki konumu, çözüm süreci, terör örgütü ve elebaşı ile yapılan müzakereler konusunda çarpıcı açıklamalarda bulunurken hükümeti de eleştiri yağmuruna tuttu.

MUTSO Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Türk Ocağı Muğla Şubesi Başkanı Dr. Hulusi Taşkoparan, akademisyenler, sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu haber toplam 97 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.