Arslan nabız turunda

AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olması beklenen Atatürk Orman Çiftliği Müdürü Ömer Bülent Arslan ilk ziyaretini Veteriner Hekimler Odasın’na yaptı. Arslan, bir dönem Muğla Tarım İl Müdürlüğü görevi...

Arslan nabız turunda

AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olması beklenen Atatürk Orman Çiftliği Müdürü Ömer Bülent Arslan ilk ziyaretini Veteriner Hekimler Odasın’na yaptı. Arslan, bir dönem Muğla Tarım İl Müdürlüğü görevi yapmıştı.

Muğla’da Tarım İl Müdürlüğü yapan ve son olarak Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü görevini yürüten Ömer Bülent Arslan, AK Parti’den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmak için istişare toplantıları yapmaya başladı. Arslan, ilk ziyaretini mesleği olan veteriner Hekimler Odası’nı ziyaret ile başladı.

Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacık, meslektaşlarının hangi siyasi partiden olursa olsun, aday olmaları durumunda destek verdiklerini söyledi. Kayacık, “Odamızın politikası bir meslektaşımız Çin’in Pekin belediyesine aday olsa Muğla Odası olarak mutlaka onu destekleriz. Meslektaşımızın hangi siyasi partiden aday olması önemli değil. Geçmişte Güllük’te CHP’den, Fethiye Eşen Beldesinde MHP’den aday olan meslektaşlarımızı hep destekledik. Bu seçim döneminde de hangi partiden ve Büyükşehir veya İlçe belediyesinden aday olan meslektaşımızı aday adayı olmaya teşvik ediyoruz. Bu bizim odamızın politikası ve bizim ne kadar demokratik bir oda olduğumuzun göstergesi. Veteriner Hekimlik mesleği çok önemli bir konuma geldi. Kırsal kesimde olsun, şehirde olsun, elini sıkmadığımız hayvan sahibi ve çiftçi, daha doğrusu milletin efendisi yoktur. Bu seçimlerde bir veteriner hekimin aday veya aday adayı olması bizi son derece mutlu ediyor. Gönül esterdi ki, MHP’den veya CHP’den bir meslektaşımız aday veya aday adayı olsun ve onları burada odamızda ağırlamaktan ve acı kahve ikram etmekten büyük mutluluk duyardım” dedi.

AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olması beklenen Atatürk Orman Çiftliği Müdürü Ömer Bülent Arslan ise Muğla’da ilk ziyaretini Sivil Toplum kuruluşlarından ve kendi mesleği olan Veteriner Hekimler Odası’nı seçtiğini belirtti. Arslan, “Ben mesleğime hayran bir insanım. Muğla Veteriner Hekimler Odası Türkiye’de en güçlü ve en dinamik odalardan birisi. Muğla’da tarım çok önemli. Muğla bir turizm kenti olmasının yanında tarım kenti. Nüfusunun yüzde 60’ı kırsal kesimde yaşıyor ve tarım ile uğraşıyor. 3,5 katrilyonluk bir hasıla ile Türk ekonomisine katkısı var. Tarımın dışında hayvancılık da var ve 1,2 milyon katkısı var. Özellikle su ürünleri konusunda Türkiye üretiminin yüzde 65’i Muğla’dan, arıcılıkta da Türkiye’nin çam balı üretiminin yüzde 80’i, Muğla’dan karşılanıyor. Muğla Büyükşehir belediyesi olacak ve Büyükşehir belediyesi yeni kanun ile tarımsal projelere kaynak aktarabiliyor. Büyükşehir kanunu ile Muğla tarımsal anlamda daha önemli hale gelecek” dedi.

Arslan, AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olacak mısınız sorusuna, “Süreç devam ediyor.1 Aralık tarihine kadar devam eden bir süreç var ve meslek odalarımızı ziyaret ediyorum. Eğer şartlar uygun olursa Büyükşehir Belediyesi’ne aday adayı olacağım. Bunlar nasip kısmet meselesi. Şu anda süreç devam ettiği için istişare ziyaretleri gerçekleştiriyorum” dedi.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.