Arşivlerin tozlu raflarında 93 Harbi izleri

“93 Harbi ve Hırvatistan Rijeka’da Ruzıc Koleksiyonunda Bulunan Fotoğraflar” konulu Uluslar arası Sempozyum Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin evsahipliğinde Macar ve Hırvat bilim adamlarının da katılımı ile gerçekleşti....

Arşivlerin tozlu raflarında 93 Harbi izleri

“93 Harbi ve Hırvatistan Rijeka’da Ruzıc Koleksiyonunda Bulunan Fotoğraflar” konulu Uluslar arası Sempozyum Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin evsahipliğinde Macar ve Hırvat bilim adamlarının da katılımı ile gerçekleşti. Oturum başkanlığını Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pervin Çapan’ın yürüttüğü sempozyumda Türk ve Dünya tarihinde önemli bir yeri bulunun Türk-Rus 93 Harbi’nin Rızic Koleksiyonunda bulunan fotoğrafları, Macar ve Hırvat basınına yansımaları geniş bir şekilde değerlendirildi.

Hüseyin Atılgan

“93 Harbi ve Hırvatistan Rijeka’da Ruzıc Koleksiyonunda Bulunun Fotoğraflar” konulu uluslar arası sempozyum Muğla Sıtkı Koçman Üniveristesi evsahipliğinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Salonunda yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen sempozyumun oturum başkanlığını Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pervin Çapan yaparken semyozyuma konuşmacı olarak Hırvatistan Rijeka Devlet Arşivleri Fotoğrafları Dijital Ortama Aktarma Projesi Başkanı Zvonimir Mandekic, Rijeka Arşiv Müdürü Prof. Dr. Goran Crnkovıc, Macaristan Kaposvar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Prisko Pallos Sımon, Muğla Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melek Çolak ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Naci Önal katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, akademisyenler, öğrenciler ve davetlilerin dinleyici olarak katıldığı sempozyumda Türk ve Dünya tarihinin önemli ve iz bırakan savaşlarından birisi olan Türk-Rus 93 Harbi’nin Ruzıç Koleksiyonundaki bulunan fotoğrafları, 93 Harbi’nin dönemin Macar ve Hırvat basınına yansımaları, Plevne ve Sivastopol türkülerinin hikayeleri ele alınarak anlatıldı.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.