Armutalan yolları güzelleşiyor

Marmaris ilçesine bağlı Armutalan Belde Belediyesi'nde toplam 89 bin metrekarelik yolun düzenleneceği, bunun yanında yağmur suyu toplama kanallarının ve altyapı çalışmalarının da yapılacağı bildirildi.Armutalan’ın daha yaşanır,...

Armutalan yolları güzelleşiyor

Marmaris ilçesine bağlı Armutalan Belde Belediyesi'nde toplam 89 bin metrekarelik yolun düzenleneceği, bunun yanında yağmur suyu toplama kanallarının ve altyapı çalışmalarının da yapılacağı bildirildi.

Armutalan’ın daha yaşanır, modern bir kent haline gelmesi için belediye tarafından Merkez mahallesinde bulunan 7 cadde ve 30 sokak düzenleniyor. Yapılan bu çalışmalar hakkında bir açıklama yapan Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, toplam 89 bin metrekarelik yolun düzenleneceğini, bunun yanında yağmur suyu toplama kanallarının ve altyapı çalışmalarının da yapılacağını söyleyerek, amaçlarının daha yaşanır bir Armutalan oluşturmak olduğunu belirtti. Başkanı Muhammet Ünlü yaptığı açıklamada, amaçlarının Armutalan’ın daha modern bir kent haline gelmesini sağlamak olduğunu belirterek, “Şu anda, Merkez Mahallemizde bulunan Mareşal Fevzi Çakmak, Yıldırım Beyazıt, Kanuni Sultan Süleyman, Vatan, Namık Kemal, Göktürkler, Turgut Özal Caddeleri ile bu caddeleri birbirine bağlayan 30 sokağın düzenlemesini yapmaya başladık. Havaların kötü gitmesi ve ihale aşamasında çıkan pürüzlerden dolayı geç kaldık. Ama düzenlemeyi yapanlar Nisan ayı sonunda bitireceği vaadinde bulundu. İnanıyorum ki hızlı bir çalışmayla bu zaman açığını kapatıp, zamanında yolları hizmete açarız.Şu anda 89 bin metrekare yolun düzenlemesi yapılarak, 80 bin metrekare beton parke yol, 5 bin metrekare karo kaldırım kaplaması, 4 bin metrekare yeşil bant uygulaması yapacağız. Vatan, Kanuni Sultan Süleyman, Namık Kemal Caddelerinde toplam 766 metre yağmur suyu toplama kanalı yapacağız. Bunun yanında daha yeşil bir Armutalan için 300 ağaç, 18 bin 500 çalı formunda bitki dikeceğiz. Tabi bunların toplam maliyeti de 2 milyon lirayı bulacak. Bu yol düzenlemeleri yaparken altyapı olarak su ve kanalizasyon boruları değişecek. AYDEM ile uzun süren görüşmelerimiz neticesinde az bir alanda elektrik tellerini yer altına aldırabildik. Şayet bekleseydik yollara başlayamayacaktık. Bizde elektrik telleri yer altına alınmadan halkımızın rahatı için çalışmalara başladık" dedi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.