Arıtmanın Çevre İzni onaylandı

Muğla Belediyesi Atıksu ve Arıtma Tesislerinin bütün izinleri ilgili bakanlık ve kurumlar tarafından onaylandı.Muğla Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Baki Ülgen Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon sistemi ile ilgili  açıklamalarda...

Arıtmanın Çevre İzni onaylandı

Muğla Belediyesi Atıksu ve Arıtma Tesislerinin bütün izinleri ilgili bakanlık ve kurumlar tarafından onaylandı.

Muğla Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Baki Ülgen Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon sistemi ile ilgili  açıklamalarda bulundu. Açıklamasında “Muğla Atıksu Arıtma Tesisi Proje Onayı için 2010 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı’na başvuru yapılmıştır. 29.07.2010 tarihinde Çevre ve Orman Bakanlığı bir resmi yazı ile, “Proje Onayının, çevre izni aşamasında atıksu arıtma tesisi işletmeye alındıktan sonra sürdürülebilir bir işletme ekonomisi içinde deşarj standartlarına uygun olarak arıtım yapıldığı anlaşıldıktan sonra tekrar değerlendirmesi gerekmektedir” şeklinde görüş belirtmiştir. Dolayısıyla bu yazı ile Muğla Atıksu Arıtma Tesisinin işletmeye alınmasına izin verilmiştir. Bunun üzerine 2011 yılında inşaat işleri tamamlanan Muğla Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi 06.02.2012 tarihinde işletmeye alınmış ve Belediyemiz personeli tarafından, Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün denetiminde ve mevzuat hükümlerine uygun olarak sorunsuz bir şekilde işletilmektedir.

Sürdürülebilir bir işletme ekonomisi içinde deşarj standartlarına uygun olarak arıtım yapıldığı anlaşıldıktan sonra Proje Onayının tekrar değerlendirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapılmış ve 06.12.2012 Tarihinde Proje Onayı Muafiyet Belgesi onaylanmıştır.

Proje Onayı Muafiyet Belgesi onaylandıktan hemen sonra Çevre İzni süreci başlatılmış ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 12.02.2013 tarihinde 1 yıl süresi bulunan GeçiciFaaliyet Belgesi onaylanmıştır.

Geçici Faaliyet Belgesi alındıktan sonra hızla Çevre İzni için hazırlıklar tamamlanmış ve 30.04.2013 tarihinde Çevre İzni başvurusu tamamlanmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın incelemeleri sonucunda 10.10.2013 tarihinde 5 yıl süresi bulunan Çevre İzin Belgesi onaylanmıştır.

Şuan itibariyle tesisimizde yaklaşık olarak günlük 6.300 m3 atıksu arıtımı gerçekleşmektedir. Tesis ilk devreye alındığından bu yana arıtılan atıksu miktarı 2.633.335 m3 dür. Muğla Atıksu Arıtma Tesisinde, atık çamurdan elektrik enerji üretimini sağlayan Biogaz Ünitesi  Haziran 2013 itibariyle enerji üretimine başlamıştır. Şuana kadar toplam 91 megawatt enerji üretilmiş olup,  tesisin %30 enerji ihtiyacı karşılanmaktadır.

2009 yılında tesisimizin inşaatıyla birlikte başlayıp günümüze kadar gelen uzun süreçte birçok kez bu bürokratik işlemler bilinmeden bazı kişi ve kurumlarca çok açıklama ve beyanlar ile karşılaşılmış olup, idaremiz bu tip polemikler içerisine girmeden bu sürecin tamamlanması için var gücüyle çalışmıştır. Gelinen noktada tesisin Çevre İzni alınmış modern, işletilebilir,  günümüz Türkiye’sinin ender tesislerinden biri Muğla’ya kazandırılmıştır. Bu Muğla ölçeğinde büyük yatırımın; Tüm Muğlalı hemşerilerimiz, abonelerimiz ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.