Arıtma sorunsuz çalışıyor

Muğla Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Baki Ülgen Muğla Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi Deşarj Suyunun çevreye etkisi ile ilgili bir açıklama yaptı.Baki Ülgen yaptığı açıklamada  “ 17000 m³ kapasiteli Muğla Belediyesi...

Arıtma sorunsuz çalışıyor

Muğla Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Baki Ülgen Muğla Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi Deşarj Suyunun çevreye etkisi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Baki Ülgen yaptığı açıklamada  “ 17000 m³ kapasiteli Muğla Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi yapımı tamamlanarak 06.02.2012 tarihinde halkımızın kullanımına açılmış ve sorunsuz şekilde işletilmeye devam etmektedir. Muğla Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi arıtılmış suyunun deşarjı Düğerek’te bulunan terkedilmiş kum ve çakıl ocağına yapılmaktadır.” dedi.

Son günlerde Muğla Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi arıtılmış suyunun çevreye etkisi ile ilgili Muğlalıların tereddüt yaşadığı gözlemlediklerini ve bu konu ile ilgili bir açıklama yapmak mecburiyetlerinin doğduğunu belirten Baki Ülgen açıklamasında şunları söyledi: “Muğla Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisinin çevreye etkisini gözlemlemek amacıyla Dünya Bankası, İller Bankası, Temelsu Müşavirlik ve Belediyemizce Deşarj Sahası çevresinde 5 adet kuyu belirlenmiş ve bu kuyulardan numuneler alınarak 3 aylık periyotlarla Halk Sağlığı Laboratuvarında analizler yaptırılmaktadır. İlk analiz 13.10.2011 tarihinde Muğla Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi işletmeye alınmadan ve henüz alıcı ortama deşarj etmeden önce yapılmıştır.         Devamında ise Muğla Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi 06.02.2012 tarihinde işletmeye alındıktan sonra 18.05.2012 ve 31.08.2012 tarihlerinde iki analiz daha yapılmıştır.

Tüm bu sonuçlar ışığında yapılan analizler değerlendirilecek olursa, Koliform sayısı Muğla Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi işletmeye alındıktan sonra sürekli azalmaktadır  ve  Bulanıklık sürekli iyileşme göstermektedir. Ayrıca Ph, İletkenlik ve Amonyum değerleri 17.02.2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ‘’ İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği’’nin EK-2 A’daki kimyasal ve fiziksel parametrelere göre uygun olduğu görülmektedir.

Sonuç olarak, Muğla Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi deşarj suyu, çevresindeki yeraltı sularını kirletmek değil, aksine iyileştirmeye yardımcı olmaktadır.  Belediyemiz tarafından 3 aylık periyotlarla analizler yaptırılmaya devam edecektir.”

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.