Arıcılık ve Çam Balı Kongresi bütün sona eriyor

GEKA’nın da işbirliğiyle 01 Kasım 2016 tarihinde başlayan Fethiye’de düzenlenen “5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi”, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık iki bine yakın arıcıyı bir araya getirirken,...

Arıcılık ve Çam Balı Kongresi bütün sona eriyor

GEKA’nın da işbirliğiyle 01 Kasım 2016 tarihinde başlayan Fethiye’de düzenlenen “5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi”, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık iki bine yakın arıcıyı bir araya getirirken, kongre bugün sona erecek.

“Sağlıklı arı sağlıklı yaşam” ana temasıyla MAYBİR (Muğla ili Arı Yetiştiricileri Birliği), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) işbirliğiyle düzenlenen kongreye, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla Valiliği, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi de destek verdi. Bunun yanı sıra, arıcılık ve bal üretimi konusunda faaliyet gösteren firmalar da organizasyona sponsor olarak destek verdiler.

Sektörün uluslararası düzeyde üreticilerinden bilim insanlarına kadar geniş bir yelpazede tüm paydaşlarını ortak bir organizasyonda buluşturan kongre, 1 Kasım 2016 tarihinde geniş bir katılımla yapılan açılış töreniyle başladı.

Toplantının açılış törenine; Muğla Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve GEKA Yönetim Kurulu üyesi Dr. Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Volkan Mutlu Coşkun, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı ve Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin, Dünya Arıcılar Birliği Başkanı Philip Mccabe, il ve ilçe protokolü ile sektörde faaliyet gösteren üreticiler ve akademisyenler katıldı.

İnsanlık için, insan sağlığı için önemli olan arıcılık ve bal üretimi sektörünün daha iyi ve daha kaliteli ürün elde edilmesi ve sağlıklı ambalaj ile ürünün sunumu konularının ele alındığı açılış konuşmalarının sonunda, kongre kapsamında düzenlenen çam balı yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Kongre’nin devam eden diğer günlerinde sektörün, arıcıların ve bilim insanlarının aynı salonda tartışabildiği paneller gerçekleştirilmesinin yanında aynı anda farklı konular interaktif şekilde tartışılarak uluslararası düzeyde tüm katılımcıların buluşmaları ve fikir paylaşımları sağlandı. Kongre, bugün sona erecek.

Bu haber toplam 138 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.