Arıcılardan Vali ve Rektör’e ziyaret

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin ve yönetim kurulu, Fethiye’de yapılacak olan Uluslararası Arıcılık ve Çam Balı Kongresi öncesi Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi...

Arıcılardan Vali ve Rektör’e ziyaret

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziya Şahin ve yönetim kurulu, Fethiye’de yapılacak olan Uluslararası Arıcılık ve Çam Balı Kongresi öncesi Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil’i ziyaret ettiler.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenecek 4. Uluslararası Arıcılık ve Çam Balı Kongresi ile 20. Apislavia Kongresi için Muğla’ya gelen heyet, MAYBİR Başkanı Ziya Şahin’in önderliğinde Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.

Heyette Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Tuğrul Çamaş, Düzce ili Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cafer Kaba, Apislavia Arıcılar Birliği Başkanı Tadeusz Sabat ve Başkan Yardımcısı Cristian Constantinescu, Rusya Arıcılar Birliği Başkanı Arnold Butov, Ukrayna Arıcılar Birliği Başkanı Tetyana Vasylkivska,

Teamcon Kongre Hizmetleri'nden Ünal Bilgin ve Burak Kaptan yer aldı.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Güvençer, “Muğla fazla potansiyeli olan bir il. Bu potansiyel çerçevesinde de bütün kamu görevlilerinden ve Muğlalı hemşerilerinden üstün gayret bekleyen bir il. Hem sahip olduğumuz potansiyel açısından hem de bu potansiyeli realize etme konusunda yardımlaşacağımız meslek örgütleri sivil toplum örgütleri açısından şanslı ve güçlüyüz. Ben Muğla Valisi olarak sizlerle birlikte çalışmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Gayretlerinizi çok büyük takdirle, hayretle, gıptayla takip ediyorum. İnşallah elbirliği ile valilik olarak da elimizden gelen bütün gayretle sizleri destekleyeceğiz. İnşallah Dünya Arıcılar Birliği Kongresini hep birlikte Muğla’da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Yapılacak organizasyon ile ilgili açıklama yapan MAYBİR Başkanı Şahin, “Muğla’da düzenleyeceğimiz kongrenin bilim kurulu, düzenleme kurulu ve Apislavia Arıcılar Birliği üyeleri, kongre konsepti hakkında toplantılar yapmak üzere Muğla'ya geldi. Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBIR), iki yılda bir düzenlenen kongrenin dördüncüsünü, 16 Slav ülkesinin kurduğu Apislavia Arıcılar Birliği ile ortaklaşa, Ölüdeniz Lykia World Otel'de yapacak. Ziyaretlerimizi tamamladıktan sonra, heyetle Muğla Arıcılık Müzesi'nde de incelemelerde bulunacağız” dedi.

Heyet daha sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör vekili Yusuf Ziya Erdil’i ziyaret etti. Ziyarette yurt dışından gelen konuklar Rektör vekiline tanıtılırken, Rektör vekili Erdil, “Kongre düzenleme ve bilim kurulu üyeleri üniversitemiz öğretim üyelerinden oluşuyor. Böylesine önemli bir kongreye Muğla olarak ev sahipliği yapılmasında emeği geçen Muğla arı Yetiştiricileri Birliği’ne ve üst yönetimine teşekkür ederim. Muğla Türkiye’nin en önemli çam balı üretim merkezlerinden. Durum böyle olunca, kongrenin Muğla’da yapılmış olmasının ne kadar isabetli bir karar olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.