Arı Yetiştiricilerine eğitim
Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR), Yatağan ve Kavaklıdere'de arıcılıkla geçimini sağlayan vatandaşlarla Yatağan Belediyesi toplantı salonunda bir araya geldi.MAYBİR Yatağan ve Kavaklıdere'de arıcılıkla uğraşan...
Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR), Yatağan ve Kavaklıdere'de arıcılıkla geçimini sağlayan vatandaşlarla Yatağan Belediyesi toplantı salonunda bir araya geldi.
MAYBİR Yatağan ve Kavaklıdere'de arıcılıkla uğraşan vatandaşlara Yatağan Belediyesi Toplantı Salonu’nda eğitim konferansı düzenledi.
Yatağan Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferansa; MAYBİR Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Başpınar, Yatağan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veli Kanburoğlu, Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday ve arıcılar katılırken gerekli bilgiler Yrd. Doç. Dr. Mustafa N. Muz ve Yrd. Doç. Dr. Servet Arslan tarafından verildi.
MAYBİR Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Başpınar konferans öncesi yaptığı konuşmasında “Amacımız; doğal arı ürünleri üretimini gerçekleştirirken aynı zamanda arıcılığımızı, dünya arıcılığında hak ettiği yere getirmektir. Sürekli gelişen toplumlarda bilgi en önemli hazinedir. Birliğimiz; üyelerini bilgili, kendini yenileyen, araştırma kuruluşlarının çalışmalarını sahaya taşıyan, sürekli kendini geliştiren, ulusal ve evrensel boyutlarda sektörü adına katkı sağlayan, yetiştirdiği üretici yapısı ile ülkemizde örnek gösterilen, çalışmaları ile ülke arıcılığına yön veren, yetiştirdiği bilgili üretici ve doğal arı ürünleri ile örnek gösterilen bir birlik haline gelmek amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında, arıcılığın sorunlarına çözüm geliştirmek” dedi.
Yatağan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veli Kanburoğlu ortak çalışmaların Yatağan'da arıcılığı bir adım daha ileri götüreceğine vurgu yaparak; “Bu seminerin düzenlenmesinde büyük emeği geçen MAYBİR'e ve bugün buraya gelerek seminere iştirak eden herkese çok teşekkür ediyorum. MAYBİR, ilimizde yürüttüğü çalışmalarla örnek bir birlik haline geldi ve arıcıların derdiyle yakından ilgilenmekte. 26 yıllık meslek hayatım boyunca çiftçimiz hep dertli. İşte bu dertlerin çözümü için birliklerin önemi büyük. Müdürlüğümüz, MAYBİR ve arıcılar bir araya geldiği takdirde bütün sorunlara çözüm kavuşturacağımız kanaatindeyim” diye konuştu.
Seminerde; arıcılıkta verimlilik, arı hastalıkları, toplu ilaçlama, bal kodeksi ile gezginci arıcılık gibi konularda ayrıntılı bilgi verilirken, arı yetiştiricilerinin en önemli sorunlarından biri olan varroa paraziti konusuna ağırlık verilirken arı yetiştiricilerinden gelen sorular da yanıtlandı.
Bu haber toplam 156 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.