Arı Konaklama noktaları tespit ediliyor

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de ilk defa yürütülecek 'Muğla İli Arı Konaklama Noktalarının Sayısallaştırılması' projesiyle, Muğla’da arı konaklama...

Arı Konaklama noktaları tespit ediliyor

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de ilk defa yürütülecek 'Muğla İli Arı Konaklama Noktalarının Sayısallaştırılması' projesiyle, Muğla’da arı konaklama noktaları tespit edilerek, arıcılık faaliyetleri web tabanlı bir sistemle yürütülecek.

Projenin amacı arı konaklamalarında yaşanan sıkıntıları aşmak ve ülkemizin tek çam bal üretim sahalarına sahip Muğla'nın sürdürülebilir bal üretimine devam edebilmesini sağlamak.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)nın Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklediği ve İl Müdürlüğü, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ve Orman Bölge Müdürlüğü ile ortak yürütülecek projede, tüm ilçelerde konaklama noktasının, coğrafi koordinatları belirlenerek bu alanların işaretlemesi yapılacak.

Bu kapsamda Dalaman merkez ve köylerinde 208 adet aile arıcıkla geçimini sağlamakta ve 42 bin adet kovan varlığı bulunuyor. Arıcılığın yoğun olarak yapıldığı Kapukargın, Şerefler ve diğer köylerdeki 136 mevkide, 215 adet konaklama noktaları, Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü arıcılarla birlikte belirliyor.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.