Arazi sahipleri Pedasa’ya sahip çıktı

Bodrum’un ünlü tarihi mekanlarından biri olan Pedasa Antik Kenti’nin bakımsız ve çöplerle dolması nedeniyle bölgenin bir kısmının tapulu sahibi olan vatandaşlar duruma el attı.Pedasa Antik Kenti’nin giriş bölümüne ‘Burası...

Arazi sahipleri Pedasa’ya sahip çıktı

Bodrum’un ünlü tarihi mekanlarından biri olan Pedasa Antik Kenti’nin bakımsız ve çöplerle dolması nedeniyle bölgenin bir kısmının tapulu sahibi olan vatandaşlar duruma el attı.

Pedasa Antik Kenti’nin giriş bölümüne ‘Burası Özel Mülktür’, Burada Piknik Yapmak ve Alkol İçmek Yasaktır’ gibi tabelalar asan tapu sahipleri, bölgeyle kimsenin ilgilenmediği için bu yolu seçtiklerini belirterek “ Kimse yanlış anlamasın, bölgeyi gezmek isteyen tarih severler ve turistler her zaman geçebilirler. Sadece araba ile girmek, piknik yapmak ve alkol içilmemesini istemiyoruz” dediler.

Pedasa Antik Kenti’nde kazı çalışmalarını yürüten ekip başkanı Muğla Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler ise bölgede arazisi olan vatandaşları haklı bularak “ Pedasa Antik Kenti ile ilgili yazışmalarımız devam ediyor. Bakanlığımızda konuyla yakından inceleniyor. Sorunlar en kısa zamanda çözülecek” dedi.

Çitler kırılmış, mangal yakılmış

Bölgedeki kazı çalışmalarından sonra çıkan tarihi alanların dışında yaklaşık 170 dönüm arazisi bulunan vatandaşlardan hisse sahiplerinden Osman Yürüklü “ Burayı kesinlikle tamamen kapatmış değiliz. Sadece buraya gelip piknik yapan, alkol alan ve geceleri uygunsuz davrananlar için bu yolu izledik. Burayı 2007 yılında hocamız Adnan Diler ve ekibi için Bodrum’un tarihi güzelliklerinin çıkması için kullanıma açtık. Ancak son birkaç aydır kazı ekibi de burada olmayınca ortalık çöplerden geçilmez hale gelmiş. Buradaki evimizin camları kapıları kırılmış. Bahçe çitlerimiz kırılıp mangal yapmak için kullanılmış. Buradaki yolda kesinlikle kamulaştırılmamış durumda. Bu yol buradaki çalışmalar için açıldı ve böyle kaldı. Bu yolun bulunduğu alan tamamen bizim tapulu arazimizdir. Burada ki bina tamamen bize ait. Biz bu binayı sadece Kültür Bakanlığı’na ve Adnan hocaya kazılar boyuncu kazı ekibinin dinlenmesi için verdik”

Prof.Dr. Diler: Çalışmalarımızı sürdürüyoruz

Prof. Dr. Adnan Diler bölgede bulunan vatandaşların haklı olduğunu belirterek “ Bölgede arazisi bulunan vatandaşlarım dertlerinde haklılar. Kadastro bölgeyi ihale etmiş olması lazım tam bilmiyorum ama oradaki vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hepimiz uğraşıyoruz. Şuan takas gerçekleştirilemiyor. Konuyla ilgili bakanlıkta çok duyarlı. Yetkililer ne olursa olsun bölgedeki yanlışlıkları en kısa zamanda çözerek vatandaşların mağduriyetini giderecek. Biliyorsunuz ki bu tür işler kolay yürümüyor. Yazın tekrar Pedasa Antik Kenti’ne geleceğiz ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Orada ki arazi sahibi vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi içinde bütün gücümüzle çalışacağız” dedi.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.