Ar-Ge ve Ürün Güvenliği Mevzuatı anlatıldı

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘2016 Yılı Üçüncü Bölge İkinci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın öncelikli konuları Ar-Ge ve Ürün Güvenliği Mevzuatları oldu.Bilim Sanayi ve...

Ar-Ge ve Ürün Güvenliği Mevzuatı anlatıldı

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘2016 Yılı Üçüncü Bölge İkinci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın öncelikli konuları Ar-Ge ve Ürün Güvenliği Mevzuatları oldu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü organizasyonu ile hayata geçirilen 2016 Yılı Üçüncü Bölge İkinci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı kapsamında bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen ve iki gün sürecek olan toplantının açılış törenine, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Rektör Yrd. Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil başta olmak üzere akademisyenler ve kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer öncelikle istişare toplantısının gündemini açıkladı. Bayramer, “Ar-Ge İkincil Mevzuat Uygulamaları, Ürün Güvenliği Mevzuatı ve Uygulamaları ile Üst Politika Dökümanlarında Bakanlığın Sorumlu Olduğu Eylemler ve Mevcut Durum Değerlendirmesi toplantımızın gündem maddeleri olarak belirlenmiştir. Ülkemizin 2023 hedefleri olan gelişmişlik sıralamasında ilk 10 ekonomi arasına girmek ve 500 milyar dolar ihracat hedeflerine ulaşabilmek için Ar-Ge çalışmalarını desteklemek amacı ile 26 Şubat tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Ar-Ge Reform Paketi uygulamaya geçirilmiştir. Ar-Ge ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama ve Denetleme Yönetmeliği 1 Mart tarihinden geçerli olmak üzere 10 Ağustos tarihinde Resmi Gazetede yayınlanmıştır. İlimizde Sayın Valimizin Başkanlığında KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu oluşturulmuştur. Kurul olarak Üniversite, KOSGEB, Kalkınma Ajansı ve MUTSO temsilcilerimiz ile Ticaret ve Sanayi Odalarında Ar-Ge, KÜSİ ve Endüstri 4.0 hakkında çalışmalar anlatıldı. Sanayicilerimiz ziyaret edilerek destek programları hakkında bilgilendirildi.” diyerek denetlemeler ve şikayet hattı hakkında da bilgi verdi. Bayramer ayrıca, Ürün Güvenliği Haftasının bu yıl 10-16 Ekim tarihleri arasında düzenleneceğini hatırlatarak, farkındalık oluşturmak adına çeşitli etkinlikler düzenleneceğini kaydetti.

İl Müdürü Ahmet Bayramer’in ardından kürsüye gelen MUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve KÜSİ Temsilcisi Mehmet Dişcigil, “Muğla’mız eşsiz güzelliklere sahip, nadide şehirlerimizden bir tanesidir. Bizler yer altı ve yer üstü kaynaklarının son derece zengin olduğu eşsiz bir coğrafyada yaşama şansına sahip insanlarız. Bu yüzden güzel şehrimizin eksik kaldığı noktaları tespit edip, bu eksiklikleri gidermek ve geliştirmek için, bu şehrin dinamikleri olarak elele verip çalışmalarımızı her platformda sürdürüyoruz.” Diye konuştu.

İstişare toplantısı farklı konu başlıkları ile iki gün boyunca devam etti.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.