Apastol Hanı ayağa kaldırılıyor

Muğla’da 1999 yılında çıkan yangında kullanılamaz hale gelen Orta Mahalle Saburhane semtindeki Apostol Hanı’nın yeniden yapımı için ihale süreci tamamlandı.İhaleyi, Taşyapı İnşaat Ticaret ve Sanayi Ltd. Şirketi alırken,...

Apastol Hanı ayağa kaldırılıyor

Muğla’da 1999 yılında çıkan yangında kullanılamaz hale gelen Orta Mahalle Saburhane semtindeki Apostol Hanı’nın yeniden yapımı için ihale süreci tamamlandı.

İhaleyi, Taşyapı İnşaat Ticaret ve Sanayi Ltd. Şirketi alırken, 04.03.2013 tarihinde imzalanan sözleşmenin bedeli 196 bin 517 lira olarak belirlendi.

Muğla Belediyesi tarafından 2012 Nisan ayında Apostol Hanı’nın kamulaştırılması tamamlanmıştı. Yer teslimi yapılan projenin 180 iş gününde bitirilmesi hedefleniyor.

Muğla’nın tescilli olan Balcıoğlu Hanı, Yağcılar Hanı, Mercan Hanı, Halil İbrahim Hanı, Yarım Han, Bıcılar Hanı, Kömürcü Hanı, ve kültür merkezi olarak kullanılan Konakaltı Hanı gibi tarihi hanlarından biri olan Apostol Hanı, Cumhuriyet yıllarında ilkokul olarak kullanılmıştı. İki katlı, ahşap hanın yapım tarihi tam olarak bilinmemekle birlikte yapı şekillerine bakarak 1850-1870 yılları arasında yapıldığı tahmin edilmektedir.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.