Antrenman salonu bile yoktu, 2. Lige yükseldiler

Muğla Üniversitesi Spor Kulübü Curling takımı Erzurum’da yapılan 2. Lige yükselme müsabakalarında grup ikincisi olarak 2. Lige yükseldi.Daha önce Türkiye Buz Pateni Federasyonu bünyesinde iken özerkleşen Curling Federasyonu’nun...

Antrenman salonu bile yoktu, 2. Lige yükseldiler

Muğla Üniversitesi Spor Kulübü Curling takımı Erzurum’da yapılan 2. Lige yükselme müsabakalarında grup ikincisi olarak 2. Lige yükseldi.

Daha önce Türkiye Buz Pateni Federasyonu bünyesinde iken özerkleşen Curling Federasyonu’nun Erzurum’da düzenlediği kulüpler arası 2. Lige yükselme karşılaşmalarında Muğla Üniversitesi Spor Kulübü büyük başarı elde ederek 2. Lige yükseldi.

Salonsuz şampiyonlar

Türkiye’de yeni yeni tanınmaya başlanan Curling sporunun tanıtılması amacıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesindeki Spor kulübünde kurulan Curling takımı kısa sürede büyük başarıya imza attı. Tufan Güven, Bekir Uzun, Murat Demirci ve Berkay Korkmaz’dan oluşan Curling takımı Erzurum’da 12 ilden 102 kulübün katıldığı kulüpler arası 2. Lige yükselme karşılaşmalarında büyük başarıya imza atarak 2. Ligde mücadele etme hakkını kazandı.

Antrenman salonu bile yok

2016 yılında kurulan Muğla Üniversitesi Curling takımı Muğla’da antrenman yapacak saha olmadığı için karşılaşmanın yapılacağı salona bir iki gün önce giderek antrenman yapıyorlar. Türkiye’de yeni yeni tanınan Curling sporunun Türkiye geneline yaygınlaştırılması amacıyla Curling Federasyonu yoğun bir çalışma içine girdi.

Aynı zamanda Curling Federasyonu Teknik Kurul üyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Muğla Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Recep Gürsoy, Curling sporunun bir zeka sporu olduğunu açıkladı. Gürsoy, “Bu spor dalı Türkiye’de yeni tanınmaya başlanan ve özerk bir Federasyon olarak hizmet veren bir dal. Olimpiyat oyunlarına dahil edilen Curling sporunun Türkiye’de gelişmesi amacıyla Federasyonumuz tarafından çeşitli çalışmalar yapılıyor. Üniversitemiz spor kulübü Curling takımı daha yeni kurulmasına rağmen büyük bir başarı elde ederek 2. Ligde oynama hakkı kazandı. 2018 yılında da 1. Lig için müsabakalar yapılacak. Muğla’da sporcularımızın antrenman yapabilecekleri bir salon yok. Muğla’da da Curling salonu yapılması için Federasyon bünyesinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi. (İHA)

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.