ANTİK TİYATRO ÇEVRESİ OTOPARKA DÖNDÜ!

SİNEM KARAKAYA-Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Telmessos Antik Tiyatrosu yanındaki boş alanın otoparka dönmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Çevre sakinleri ve esnaflar büyük sorun yaşadığını dile getirerek, park...

ANTİK TİYATRO ÇEVRESİ OTOPARKA DÖNDÜ!

SİNEM KARAKAYA-

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Telmessos Antik Tiyatrosu yanındaki boş alanın otoparka dönmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Çevre sakinleri ve esnaflar büyük sorun yaşadığını dile getirerek, park yüzünden kavgalar yaşandığını ve ilgili kurumlardan çözüm beklediklerini söyledi.

Konu hakkında Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve CİMER’e müracaat ettiklerini belirten vatandaşlar, bir türlü sonuç alamadıklarını söyledi. Başvurulara rağmen bir muhatap bulamamaktan dert yanan bölge sakinleri, Fethiye Belediyesi’ne dilekçe vererek mahalle sakinliği ve kamu huzuru için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

MAHALLELİ VE ESNAFLAR HUZURSUZ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan çevre sakinleri, “Geçtiğimiz günlerde bu yer için tüm mahalle olarak imzamızı topladık ve belediyeye müracaat ettik. 3 ay cevap alamayıp sonra yine buradan yazınca gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi zabıtalarının dediğine göre Fethiye Belediyesi dosyayı büyükşehir belediyesine havale etmeden kapatmış. Sonuç yine sonuçsuzluk. Bu alanda otopark yüzünden sürekli kavga çıkmaktadır. Mahalleli ve esnaflar huzursuz. Belediyenin burayı çözebilecek ferasete sahip olduğuna inanmak istiyorum. Lütfen mahalle esnafı ve sakinlerinin çağrısını duyun” ifadelerini kullandılar.

FETHİYE BELEDİYESİ’NE DİLEKÇE İLE BAŞVURDULAR

Çevre sakinleri ve esnaflar yaşanan olumsuzlukların giderilmesi ve sorunun çözülmesi adına Fethiye Belediyesi’ne dilekçe ile başvurdular.

Dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Halk Evi arka sokağında bulunan hane sakinleri ve işletmeciler olarak; artık içinden çıkamadığımız, zaman zaman üzücü şekilde kavga ile sonuçlanan ciddi bir sorunumuzu dile getirmek ve buna ivedilikle çözüm bulunmasını talep ediyoruz. Çıkmaz sokak olan Halk Evi arkasındaki yolun vatandaşlar ve tatilciler tarafından otopark gibi kullanılması hane sakinleri ve esnafları; yaz-kış gün boyunca arabalarının başında beklemek veya araba çekmekle geçtiğini belirtmek isteriz. Özellikle hafta sonları alkolün de etkisiyle arabayı bırakan gençler arasında şiddetli kavgalar meydana gelmekte, bu düzensizlikte kamu huzurunu bozmaktadır. Mahalle sakinliği ve huzuru için hane sakinleri, işletme sahipleri ve esnaflar olarak; bu yolun otomatik bariyerle kapatılmasını gerekirse ücretinin tarafımızdan ödenmesini ve anahtarı burada ikamet eden kişilere verilmesini talep etmekteyiz. Bu konuda gereğinin yapılmasını ivedilikle arz eder, saygılar sunarız.”

Bu haber toplam 140 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.