Antik Kentte tiyatro

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü, Yatağan Belediyesi, Yatağan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu ve Muğla Müze Müdürlüğü'nün hazırladığı "Geçmişini Bilmeyen Geleceğini Bilemez, Öyleyse Tarihle Öğret" adlı proje kapsamında...

Antik Kentte tiyatro

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü, Yatağan Belediyesi, Yatağan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu ve Muğla Müze Müdürlüğü'nün hazırladığı "Geçmişini Bilmeyen Geleceğini Bilemez, Öyleyse Tarihle Öğret" adlı proje kapsamında düzenlenen "Archetory Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.

Sabah saatlerinde düzenlenen Gladyatör Akhilleus Koşusu'na çok sayıda öğrenci katılırken, Stratonikeia Antik Kenti efsanelerini konu edinen tiyatro büyük beğeni topladı.

“Geçmişini Bilmeyen Geleceğini Bilemez, Öyleyse Tarihle Öğret" adlı Comenius Bölgesel Ortaklık Projesi kapsamında Stratonikeia Antik Kenti'nde düzenlenen "Archetory Festivali" birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Festival kapsamında Cuma günü sabah saat 10:00'da Yatağan'da eğitim gören öğrencilerin katılımıyla düzenlenen Gladyatör Akhilleus Koşusu büyük ilgi görürken, öğleden sonra sahnelenen tiyatro gösterisinde ise Stratonikeia Antik Kenti efsaneleri konu alındı.

Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencileri tarafından sahnelenen tiyatro oyununu Comenius Bölgesel Ortaklık Projesi ortakları olan Yatağan Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Okulu, Muğla Müze Müdürlüğü ve Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile çok sayıda kişi izledi.

Tiyatro gösterisinin ardından yapılan açıklamalarda ise; “Dünyanın en büyük mermer antik kenti olmasıyla eşi benzeri bulunmayan Stratonikeia 3 medeniyetin izlerini de barındırmasıyla dikkat çekiyor. Binlerce yıllık geçmişi olan Stratonikeia aynı zamanda pek çok kişiye ve efsaneye de ev sahipliği yaptı. Tiyatro gösterisinin amacı tarihi yaşanmış hikâyelerle dolu olan Stratonikeia'yı en iyi şekilde anlatabilmek” denildi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.